DOŽIVETJE OBLIKOVANJA GLINE NA LONČARSKEM VRETENU

Doživetje oblikovanja gline na lončarskem vretenu je nekaj posebnega. Pripravimo si kepo gline, zavrtimo lončarsko vreteno in glina nas povabi, da jo izoblikujemo po svoji volji. Pri tem se v mislih ustvarja poseben mir, ko mokra glina polzi skozi naše roke. Misli se ustavijo, ostane samo občutek v prstih, ko le-ti oblikujejo vrtečo se glino. Ko se glina na vretenu po naši volji umiri in se končno giblje v centru vrtenja, naši gibi sčasoma postanejo umirjeni, mi pa postajamo mirni in sproščeni. Oblikovanje gline na lončarskem vretenu namreč prav zahteva umirjenost gibov s katerimi usmerjamo glino do določene oblike. Tako lahko izdelamo posodo, skulpturo ali karkoli si zamislimo. Lahko pa samo ustvarimo sproščujoč občutek oblikovanja gline brez obvezanosti končanja izdelka.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Če v življenju potrebujete nekaj takega, potem je ponudba pottery art oblikovanje gline Polone Zajc primerna za vas. Lahko pridete v mojo delavnico, kjer oblikujem glino na različne načine. Eden od teh je oblikovanje na lončarskem vretenu. Tako lahko doživite sproščujoč občutek oblikovanja gline, lahko pa pri tem ustvarite izdelek, katerega boste v nadaljevanju tudi dodelali in končno poslikali ali glazirali. Tako vas bom peljala skozi proces ustvarjanja izdelka iz gline, ki po končanem žganju nastane keramika.

Vrtenje gline ali proces ustvarjanja izdelka

Pottery art ponudba Doživetje oblikovanja gline na lončarskem vretenu obsega vrtenje gline ali proces ustvarjanja izdelka. Za enourno vrtenje gline in pridobivanje pomirjujočega občutka, brez obveze končnega izdelka, kjer vam bom seveda pomagala in svetovala boste odšteli 50€. Proces ustvarjanja izdelka pa obsega vrtenje gline in nadaljnje izdelovanje do končanega izdelka. Za ta postopek pa so potrebni trije obiski po eno uro. Zanj boste odšteli 180€ . Pri meni dobite glino, barve in žganje v peči. Keramičen izdelek boste po končanem postopku odnesli domov.

VEČ
OBJAV

sl_SISlovenian