Globoka dekorativna skleda s hiškami 2005

45,00

1 na zalogi

Opis

 

Globoka dekorativna skleda s hiškami

Globoka dekorativna skleda s hiškami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Spada v linijo izdelkov unikatni lončarski izdelki iz keramike. Čeprav spada v kategorijo dekorativna keramika, lahko v njej serviramo suho hrano, kot je sadje, oreščki in podobno. Po uporabi jo enostavno speremo z vodo. Globoka skleda iz črne gline je izdelana ročno, zvrtena je na lončarskem vretenu  in  poslikana z različnimi barvnimi glazurami. Črna glina je odlična podlaga za kontrasten učinek živahnim barvnim glazuram. Ker površina sklede na notranjem robu ni glazirana in je groba,  slikovitost motiva še bolj izstopa. Vse barve so namenjene izključno nanašanju na glino in gredo skozi proces žganja, zato jih ob uporabi ne moremo poškodovati.  Žgana je pri temperaturi 1040°C. Premer sklede je 27 cm, višina 12 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi linijo izdelkov dekorativna keramika. Sem spada globoka dekorativna skleda s hiškami. Poleg dekorativnih skled sem spadajo izdelki iz gline namenjeni dekoraciji našega doma. Tu bomo našli razna svetila, svečnike, vaze, aroma lučke, keramične mozaike, razne obeske, okrasne lonce in še vse, kar bo padlo na pamet oblikovalki.

 Globoka skleda iz črne gline

Globoka skleda iz črne gline  je dekorativna skleda z ročno poslikavo. V notranjosti je poslikava, ki prikazuje naselje razsvetljenih hišk, domov, ki nam pričarajo varnost in domačnost. Živahne barve nam dajejo občutek igrivosti in veselja, ki si ga želimo v vsakem domu. Globoka dekorativna skleda s hiškami je kot nalašč namenjena mizi, ki je rada polno obložena ob vsaki priložnosti. S svoji robom, ki ni glaziran in prikaže glino v svoji naravni strukturi, skleda daje rustikalen videz. Napolnjena z jabolki, nam bo ob praznjenju razkrivala veselo zgodbo domačnosti domov, v katerih se nahajamo. Skleda je unikat v pravem pomenu te besede, saj je neponovljiva.

Dodatne informacije

Teža 2 kg
Dimenzije 28 × 12 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Globoka dekorativna skleda s hiškami 2005”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian