Jupitrov labirint na skodelici 3043

25,00

1 na zalogi

Opis

Jupitrov labirint na skodelici

Jupitrov labirint na skodelici je simbol labirinta, ki je vrezan v keramično skodelico. Narejena je ročno, na lončarskem vretenu iz sivo bele gline. Njena notranjost je oblita s črno glino. Na zunanji strani je prisoten Labirint modrosti ali Jupitrov labirint. Skodelica je žgana pri 1040°C. Na površinah, kjer prihaja v stik z živili, je glazirana z zato primerno glazuro (LOT15). Višina skodelice je 11 cm, premer 10 cm.  Jupitrov labirint na skodelici daje izdelku pottery art oblikovanje gline Polone Zajc poseben pomen in uporabo.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi ročno vrtene skodelice iz najkakovostnejše gline. Na zunanji strani imajo skodelice vrezan simbol labirinta. Ker je labirintov devet različnih oblik, od teh pa jih ima še sedem svojo zrcalno podobo, nastane kar 16 različnih oblik labirintov, torej 16 različnih skodelic. Uporabne so tako za uživanje in shranjevanje hrane, kot tudi za dekoracijo, ker jim dajejo različni labirinti poseben čar in delovanje tako na tistega, ki jih uporablja, kot tudi na okolico.

Labirint modrosti

Poleg imena Jupitrov labirint, lahko Labirint modrosti imenujemo tudi labirint znanja. Povezan je s pridobivanjem znanja. Seveda je več vrst pridobivanja znanja. V šolah gre predvsem za pridobivanje velikih količin informacij. Vendar pa učenost ni le zbir količine informacij, temveč je v njenih temeljih stališče naklonjenosti do pridobivanja znanja. In del modrosti je nenehno učenje in napredovanje. Zato je Labirint modrosti, ki z uporabo ali samo s prisotnostjo, v našem primeru na keramični skodelici, spodbuja ta proces v nas, tako pomemben za vse. Posebej bo koristil učencem in študentom in vsem tistim, ki usvajajo nova znanja, odličen pa je tudi za učitelje oziroma vse, ki podajajo znanje. Poleg navedenih lastnosti, pa namen labirinta obsega tudi globlje ravni modrosti. Recimo pravilno postopanje v vsakem trenutku, ne glede na znanje, ki ga imamo o določeni situaciji.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jupitrov labirint na skodelici 3043”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian