Nizka dekorativna skleda s hiškami 2006

45,00

1 na zalogi

Opis

Nizka dekorativna skleda s hiškami

Nizka dekorativna skleda s hiškami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Spada v linijo izdelkov unikatni lončarski izdelki iz keramike. Čeprav spada v kategorijo dekorativna keramika, lahko v njej serviramo suho hrano, kot je sadje, oreščki in podobno. Po uporabi jo enostavno speremo z vodo. Nizka skleda iz črne gline je izdelana ročno, zvrtena je na lončarskem vretenu  in  poslikana z različnimi barvnimi glazurami. Črna glina je odlična podlaga za kontrasten učinek živahnim barvnim glazuram. Ker površina sklede ni glazirana in je groba,  slikovitost motiva še bolj izstopa. Vse barve so namenjene izključno nanašanju na glino in gredo skozi proces žganja, zato jih ob uporabi ne moremo poškodovati.  Žgana je pri temperaturi 1040°C. Premer sklede je 30 cm, višina 7 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi linijo izdelkov dekorativna keramika. Sem spada nizka skleda iz črne gline s hiškami. Poleg dekorativnih skled sem spadajo izdelki iz gline, namenjeni dekoraciji našega doma. Tu bomo našli razna svetila, svečnike, vaze, aroma lučke, keramične mozaike, razne obeske, okrasne lonce in še vse, kar bo padlo na pamet oblikovalki.

Keramična  dekorativna skleda s hiškami

Keramična dekorativna skleda s hiškami  je nizka skleda iz črne gline. Iz notranjosti proti zunanjem robu, ki je vse prej kot strogo okrogel, se vije spirala, pot. Ob tej poti so naslikane hiške najrazličnejših barv in oblik. Podeželska idila, živahne barve, kot jih lahko pričara samo narava, razgibanost poti od znotraj navzven. To je vodilo in osnovna ideja te slike, ustvarjene na skledi. Rob sklede je razgiban in razbije strogost okrogle oblike. Kos keramike, ki spada na vsako mizo. Z živahnimi barvami, ki na črni podlagi še posebno pridejo do izraza ni razgibano obliko poživi okolico in pričara lahkotnost in radoživost življenja.

Dodatne informacije

Teža 2 kg
Dimenzije 32 × 7 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nizka dekorativna skleda s hiškami 2006”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian