Obesek s Saturnovim labirintom 3025

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek s Saturnovim labirintom

Obesek s Saturnovim labirintom je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Izdelan je kot keramičen nakit na vrvici s sponko. Na obesku je upodobljen Labirint življenja in smrti ki predstavlja labirint življenja in smrti v njegovi naravni, receptivni obliki. Je odtis mavčnega modela lastne izdelave, narejen iz črne gline, glaziran in žgan pri 1040°C. Premer 4,5 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Reliefni odtis labirinta je črno modre barve, kar je barva Saturnovega labirinta.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičen nakit v obliki različnih labirintov. V zbirki je šestnajst različnih simbolov labirintov. Vsak je izdelan v barvi, ki je lastna posameznemu labirintu. Simbol labirinta je relief, izdelan po postopku odtiskovanja gline v mavčni model. Uporabljene so različne barve gline, ki je potem podlaga za glazure različnih barv. Obesek s Saturnovim labirintom nosi vrvica dveh dolžin, ki je speta s sponko. Tako je nakit kvaliteten, predvsem pa mu pomen dajejo v glino odtisnjeni simboli labirintov, ki ima vsak svoj pomen in uporabnost za tistega, ki ga nosi, kot tudi za okolico, v kateri se nahaja.

Labirint življenja in smrti

Saturnov labirint nosi tudi ime Labirint življenja in smrti. Že ime tega labirinta kaže na to, kako široko področje zavzema. Je eden najbolj temeljnih in najbolj potrebnih. V svojem imenu nosi tudi pojem smrti, to pa je edina izkušnja, ki jo bomo doživeli vsi, brez izjeme. Labirint s svojo simboliko smrt prikazuje kot proces in ne kot konec. Tako smrt kot osrednji motiv ne pomeni razloga za strah, je razlog za spoštovanje izjemno pomembne človeške izkušnje. Njegova naravna receptivna oblika, ki je upodobljena na obesku bo okrepila vztrajnost, skromnost, zanesljivost in preprostost. Labirint ugodno vpliva na proces zazrtja vase in umirjanja duševne dejavnosti zaradi energije, ki jo labirint hrani v sebi in jo preusmerja na okolico in uporabnike.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek s Saturnovim labirintom 3025”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian