Plošča z labirintom življenja in smrti 3026

45,00

1 na zalogi

Opis

Plošča z labirintom življenja in smrti

Plošča z labirintom življenja in smri je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je del serije keramične plošče z labirinti. Plošča, na kateri je predstavljena oblika Labirint življenja in smrti ali Saturnov labirint v njegovi naravni, receptivni obliki je narejena je iz valjane bele gline. Glazirana je z značilno craquele glazuro, ki  pri žganju tvori razpokice in daje  keramiki postaran videz. Steze labirinta so poudarjene s temno modrozeleno barvo Saturnovega labirinta. Žgana je pri 1030°C. Velikost A 4 format.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi keramične plošče z labirinti. Oblike labirintov so vrezane v glino, lahko so naslikane ali kako drugače oblikovane. Obstaja devet znanih oblik labirintov, ki so tudi upodobljeni v tej seriji. Vsi so v naravnih oblikah. Plošče so narejene kot stenski dekor, ki s svojo prisotnostjo dajejo določeno energijo okolju in opazovalcu, ki se namišljeno sprehaja po stezah labirinta.

Labirint življenja in smrti

Labirint življenja in smrti ali Saturnov labirint že z imenom kaže na to, kako široko področje zavzema. Je eden najbolj temeljnih in najbolj potrebnih. V svojem imenu nosi tudi pojem smrti, to pa je edina izkušnja, ki jo bomo doživeli vsi, brez izjeme. Labirint s svojo simboliko smrt prikazuje kot proces in ne kot konec. Tako smrt kot osrednji motiv ne pomeni razloga za strah, je razlog za spoštovanje izjemno pomembne človeške izkušnje. Njegova naravna receptivna oblika, ki je upodobljena na izdelku Plošča z labirintom življenja in smrti bo okrepila vztrajnost, skromnost, zanesljivost in preprostost. Labirint ugodno vpliva na proces zazrtja vase in umirjanja duševne dejavnosti. Zaradi energije, ki jo labirint hrani v sebi in jo preusmerja na okolico in uporabnike je primeren prav za vsako človeško bivališče in vztrajno sprehajanje po njegovih stezah.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plošča z labirintom življenja in smrti 3026”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian