Ročno izdelan okrogel pekač za potico 1002

45,00

2 na zalogi

Opis

Ročno izdelan okrogel pekač za potico

Ročno izdelan okrogel pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je tradicionalna potičnica, zvrtena na lončarskem vretenu in ob robu ročno poslikana. Narejena je iz temno rjave gline, ki svojo kvaliteto zagotavlja, da pekač med peko ne poči.  Žgan je pri 1050 °C, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z glazuro, ki ima certifikat kakovosti in ustreznosti za stik z živili (oznaka sledljivosti LOT16). Premer 24 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi serijo glineni pekači za peko v pečici. Med njih spada tudi linija pekačev za peko potice. To je tradicionalna okrogla posoda, z značilnim tulcem v sredini, ki daje obliko potici. Pekači za peko potice so ročno izdelani po tradicionalnem postopku, zvrteni so na lončarskem vretenu. V liniji so ročno izdelan velik keramični pekač za potico, ročno izdelan standardni keramični pekač za peko potice, ročno izdelan srednji keramični pekač za peko potice in ročno izdelan mali keramični pekač za peko potice in podolgovat keramični pekač za potico.

Srednji keramični pekač za potico

Srednji keramični pekač za potico je ročno izdelan okrogel pekač za potico. Ima tradicionalno okroglo, nagubano obliko. Ob robu je poslikan z značilnim pottery art vzorcem v različnih barvnih kombinacijah. Kakovostna glina iz katere je narejen ima lastnost, da dobro prenaša temperaturna nihanja med postopkom pečenja v pečici. Stene pekača so tanke, tako da se potica enakomerno speče po celotni površini. Notranjost pa je gladka, da se hrana ne prijema sten pekača. S premerom 24 cm je srednje velika potičnica. Narejena je popolnoma ročno, po tradicionalnem postopku. Vrtena je na lončarskem vretenu, naguba se jo s prsti, takoj ko je glina še mehka. Postopek dela, ki ohranja tradicijo in najkakovostnejši materiali, ki zagotavljajo dolgo uporabo, so glavne prednosti te unikatne posode iz gline.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan okrogel pekač za potico 1002”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian