Ročno izdelan ovalen pekač z roči 1006

30,00

6 na zalogi

Opis

Ročno izdelan ovalen pekač z roči

Ročno izdelan ovalen pekač z roči je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc iz serije glineni pekači za peko v pečici. Pekač iz gline z roči je namenjen za peko ene porcije. Narejen je ročno, na lončarskem vretenu, iz temnorjave gline, ki dobro prenaša temperaturna nihanja pri peki v pečici. Je ročno poslikan, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z glazuro, ki je certificiran za uporabo v gospodinjstvu. (oznaka sledljivosti LOT 16). Žgan je pri temperaturi1050°C. Lahko se pere v pomivalnem stroju. Dolžina 16cm, širina 13cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v zbirki keramičnih izdelkov serijo glineni pekači za peko v pečici. Med njimi je najmanjši mali keramičen ovalen pekač. V seriji so okrogli in podolgovati pekači za peko potice, ovalni pekači s pokrovom ali brez, okrogli pekači in štirioglati pekači. Namenjeni so različni uporabi v gospodinjstvu. Z svojim rustikalnim videzom in visoko kvaliteto pa zadostijo vsem standardom uporabe.

Mali keramičen ovalen pekač

Mali keramičen ovalen pekač je najmanjši v seriji glineni pekači za peko v pečici. Namenjen je pripravi hrane za eno osebo. Mali ovalen pekač z roči je narejen po tradicionalnem postopku. Zvrten je na lončarskem vretenu in po krajšem sušenju preoblikovan v ovalno obliko. Dodana sta mu ročka za lažjo uporabo. Izdelan je kakovostne gline, ki dobro prenaša temperaturna nihanja pri peki v pečici, kar zagotavlja, da keramika ne poka. Glaziran je z glazuro, ki je prilagojena glini, zato pekač ne vpija maščobe in je namenjen dolgotrajni uporabi. Notranjost pekača je gladka, kar preprečuje prijemanje hrane . Lahko se pere v pomivalnem stroju, kar še dodatno prispeva k praktičnosti uporabe. Mali keramičen ovalen pekač je ročno poslikan, s svojim rustikalnim videzom in visoko kvaliteto uporabe je unikaten izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.

 

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan ovalen pekač z roči 1006”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian