Skodelica z Jupitrovim labirintom 3044

25,00

1 na zalogi

Opis

Skodelica z Jupitrovim labirintom

Keramična skodelica z Jupitrovim labirintom je ena izmed skodelic v zbirki pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Skodelica je narejena na lončarskem vretenu iz sivo bele gline. Njena notranjost je oblita s črno glino. Žgana je pri 1040°C. Na zunanji strani ima vrezan simbol labirinta modrosti ali Jupitrov labirint. Poudarjen je s črno barvo. Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (LOT15). Višina skodelice je 11 cm, premer 10 cm. Labirint modrosti ji daje poseben pomen, saj močno vpliva na okolico v kateri se pojavi.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

V zbirki skodelic z labirinti Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc je tudi skodelica z Jupitrovim labirintom. Skodelice so narejene iz najkvalitetnejše gline in glazirane z glazuro, ki ima certifikat kakovosti in ustreznosti za uporabo izdelkov v gospodinjstvu. Zato so skodelice vrhunske kakovosti, poseben čar pa jim dajejo vrezani simboli labirintov, od katerih ima prav vsak svoje značilnosti delovanja. Tako na okolico, kjer se nahaja, pa tudi na uporabnika.

Labirint modrosti ali Jupitrov labirint

Labirint modrosti ali Jupitrov labirint  lahko poimenujemo tudi labirint znanja. Osnovni temi tega labirinta sta učenje in poučevanje. To je zelo pomembna tema v življenju. Lahko bi rekli, da ljudje v trenutku, ko se nehajo učiti, na nek način umrejo. V življenju se posledično začnejo izražati negativne lastnosti kot so posesivnost, predsodki, slabe presoje in nestrpnost. In prav receptivna oblika, ki je vrezana na pričujoči skodelici bo imela tak vpliv ob uporabi. Del ne modrosti je prepričanost o obstoju zgolj svoje resnice. Povzdigovanje sebe nad druge pa je plod neznanja. Torej Labirint modrosti v njegovi receptivni obliki izenačuje prav te lastnosti. Prisotnost tega labirinta v okolju spodbuja prirojeno človeško radovednost, misli in dejanja pa ljudi pa preusmerja k izpolnitvi nalog, ki so koristne za vse.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Skodelica z Jupitrovim labirintom 3044”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian