Skodelica z Merkurjevim labirintom 3041

25,00

1 na zalogi

Opis

Skodelica z Merkurjevim labirintom

Skodelica z Merkurjevim labirintom je narejena ročno, na lončarskem vretenu iz sivo bele gline. Njena notranjost je oblita s črno glino. Na zunanji strani ima vrezan simbol labirinta povezanosti ali Merkurjev labirint. Poudarjen je s črno barvo. Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (LOT15). Višina skodelice je 11 cm, premer 10 cm. Njeni uporabnosti in izgledu daje poseben pomen prav simbol labirinta, ki ima svoj pomen in vpliv, tako za uporabnika, kot tudi za okolico v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Skodelica z Merkurjevim labirintom je del zbirke skodelic z vrezanimi labirinti pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Prav simbol labirinta ji daje posebnost, po kateri se razlikuje od drugih skodelic. Labirintov je devet različnih, poleg tega jih ima sedem od teh še svoje zrcalne oblike, tako da je v zbirki šestnajst različnih skodelic. Vsaka ima svoj namen in pomen, labirint na njej pa daje uporabniku skodelice in prostoru v katerem se nahaja svoj vpliv.

Labirint povezanosti

Labirint povezanosti ima lastnost, da povezuje stvari in ljudi, ki so na prvi pogled videti ločeni. Prehod skozenj namreč spodbuja vse vrste komunikacije. Labirinti so namreč viri moči, ki še kako delujejo na tiste, ki se po njih sprehajajo, pa čeprav samo v mislih, z očmi, kot je to primer vrezanih labirintov v keramiko. Vpliv pa imajo tudi na okolico, v kateri se nahajajo. Merkurjev labirint, kot ga lahko tudi imenujemo, posebno pričujoča ekspresivna oblika vpliva na izboljšanje odnosov med ljudmi, prijateljstvo in srčnost. Uporaba bo izboljšala bistrino uma, logiko, hitrost razmišljanja in razumevanja. Na telesni ravni Labirint povezanosti predstavlja rast in razvoj. Zato je labirint primeren za mlade ljudi, ki dozorevajo. Otroci in mladi rastejo in se igrajo in v tej igri preizkušajo uspešnost posameznih strategij, kako preiti skozi življenje najbolj lahkotno.

 

 

 

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Skodelica z Merkurjevim labirintom 3041”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian