Skodelica z Rahujevim labirintom 3048

25,00

1 na zalogi

Opis

Skodelica z Rahujevim labirintom

Skodelica z Rahujevim labirintom je narejena na lončarskem vretenu iz sivo bele gline. Njena  notranjost je oblita s črno glino. Na površini ima vrezan simbol labirinta probrazbe. Poudarjen je s črno barvo. Skodelica je  žgana je pri 1040°C. Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (LOT15). Višina skodelice je 11 cm, premer 10 cm. Simbol labirinta na skodelici je predstavljen z njegovim naravnim receptivnim gibanjem.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc predstavlja vrsto izdelkov, na katerih so upodobljeni različni labirinti. Na skodelici je njihova oblika  vrezana v mehko glino, ko se ta posuši, pa se pobarva s črno glino. Taka skodelica je primerna za uporabo hrane in pijače, pa tudi kot dekorativen predmet. To pa še posebej zato, ker je na njej upodobljen labirint preobrazbe, ki predstavlja določen namen in vpliv na okolico.

Labirint preobrazbe

Labirint preobrazbe ima  posebno moč, ki jo čutimo ob uporabi, ali pa je samo prisotna v okolici in že deluje nanjo. Na pričujoči skodelici je to vrezan simbol labirinta. To je eden od dveh labirintov brez središča, po njem se lahko gibljemo v receptivni ali ekspresivni smeri. Seveda se po labirintih najlažje sprehajamo, ko so zgrajeni na tleh in hodimo po njihovih stezah, vendar pa učinek uporabe lahko občutimo tudi, ko uporabljamo izdelke, na katerih je upodobljen labirint. Tak izdelek je tudi skodelica z Rahujevim labirintom pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Nrav labirinta preobrazbe kaže na odsotnost cilja. Ni ne namena, ne cilja, zgolj dejstvo, da se nenehno spreminjamo. Tu pridemo do spoznanja, da je na tem svetu edina stalnica sprememba. Najprimernejši čas za njegovo uporabo bo takrat, ko trkajo na vrata težke življenjske situacije. Najboljši vpliv Rahujevega labirinta je spodbujanje prilagodljivosti in sposobnosti sprejemanja novih pogojev.

 

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Skodelica z Rahujevim labirintom 3048”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian