Unikatna keramična krogla Svet poln mask 5000

310,00

1 na zalogi

Opis

Unikatna keramična krogla Svet poln mask je ročno narejena iz črne gline. V premeru meri 30 cm, na vrhu ima odprtino, kjer se lahko namesti žica, na kateri krogla lahko visi. Po površini so izoblikovane maske, vmesni prostori so ročno poslikani z različnimi barvami v fantazijskem vzorcu.

Pottery art oblikovanje Polone Zajc

V izbiri izdelkov pottery art oblikovanje Polone Zajc so tudi izdelki, ki so sodelovali na razstavah in spadajo v umetniško keramiko. Unikatna keramična krogla Svet poln mask je bila razstavni eksponat na razstavi Maske v mestni galeriji v Krapini na Hrvaškem, ki je potekala od 15. februarja, do 15. marca 2019. Na njej so razstavljali številni umetniki iz Hrvaške in Slovenije. Razstava pod imenom Maske poteka sicer vsako leto, v času pusta, praznika mask. V okviru pottery art oblikovanje Polone Zajc je bila to druga udeležba te razstave.

Umetniška keramika

Izdelki, ki jih lahko imenujemo kot umetniška keramika prikazujejo drug vidik oblikovanja gline. Nastajajo po navdihu avtorja, včasih na temo, ki jo razpiše organizator razstave, ali pa je tema svobodna, tako da ima umetnik proste roke kako se bo izrazil. Navadno umetniki pri delu uporabljajo različne tehnike oblikovanja gline, tudi različne vrste glin in barv. Seveda pa vedno sledijo svoji ideji. In tako nastaja keramika po navdihu, s katerim umetniki pripovedujejo svoje zgodbe. Tako je nastala tudi  krogla Svet poln mask. Krogla simbolizira svet- Zemljo, maske na njej smo ljudje, ki za svoje preživetje vseskozi menjamo različne obraze- maske.

 

Dodatne informacije

Teža 5 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna keramična krogla Svet poln mask 5000”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian