Črn unikaten krožnik gozd

60,00

1 na zalogi

Opis

Črn unikaten krožnik gozd

Črn unikaten krožnik gozd je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelan črn krožnik s poslikavo, zvrten na lončarskem vretenu iz črne kamenine.  Po površini je vrezan značilen pottery art vzorec z drevesi in ptički. Zunaj je krožnik glaziran s črno  glazuro, notranjost je bogato poslikana z različnimi odtenki. Žgan je pri temperaturi 1220°C, ko se črna glina spremeni v črno kamenino. Premer krožnika je 26 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki tudi unikatne krožnike iz gline. Narejeni so izključno ročno, v različnih barvah glin in glazur. Nekateri imajo ob robu vrezan vzorec luknjic, zaradi katerih se zdijo krhki. Vendar pa so vsi po vrsti trdni zaradi visokih temperatur žganja. Nekateri imajo nanešeno čisto zlato, ki je žgano pri temperaturi 800°C. Četudi so nekateri uvrščeni v kategorijo dekorativnih krožnikov, se lahko uporabljajo za strežbo hrane. Narejeni so namreč iz najkvalitetnejših glin in glazur, žgani pri primerni temperaturi, kar zagotavlja visoko kvaliteto izdelka. Po uporabi lahko unikate krožnike iz gline preprosto operete v pomivalnem stroju. Unikaten krožnik z motivom gozda je eden od te serije krožnikov.

Unikaten krožnik z motivom gozda

Unikaten krožnik z motivom gozda je ročno izdelan na lončarskem vretenu. Od središča navzven v skoraj suho glino po površini krožnika vrežem črte. Tako nastajajo obrisi gozda z drevesi in ptiči. Poslikam ga z različnimi odtenki glazur, ki po žganju pričarajo pravljično podobo gozda. Glinen krožnik z bogato poslikavo po površini je predvsem dekorativen, saj je kar škoda, da bi ga skrili z vsebino. Pa vendar je njegova kvaliteta v tem, da je lahko uporaben za strežbo hrane, saj so nanešene barve kvalitetne, žgane na visoki temperaturi in zato obstojne ne glede na uporabo. Brez posledic ga lahko peremo v pomivalnem stroju.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Črn unikaten krožnik gozd”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian