Črna unikatna skleda gozd

65,00

1 na zalogi

Opis

Črna unikatna skleda gozd

Črna unikatna skleda gozd je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelana črna skleda s poslikavo, zvrtena na lončarskem vretenu iz črne kamenine. Ob robu je vzorec posut z luknjicami različnih velikosti. V notranjosti je vrezan značilen pottery art vzorec. Zunaj je glazirana s črno  glazuro, notranjost je bogato poslikana z različnimi odtenki. Žgana je pri temperaturi 1220°C, ko se črna glina spremeni v črno kamenino. Premer sklede je 24 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Unikatna skleda z motivom gozda

Unikatna skleda z motivom gozda je ročno izdelana na lončarskem vretenu.  Ko se glina po vrtenju utrdi, ob robu zvrtam vzorec luknjic. V skoraj suho glino po površini sklede vrežem črte. Tako nastajajo obrisi gozda z drevesi in ptiči. Poslikam jo z različnimi odtenki glazur, ki po žganju pričarajo pravljično podobo gozda. Skleda z bogato poslikavo v notranjosti je predvsem dekorativna, saj je kar škoda, da bi notranjost skrili z vsebino. Pa vendar je njena kvaliteta v tem, da je lahko uporabna za strežbo hrane, saj so nanešene barve kvalitetne, žgane na visoki temperaturi in zato obstojne ne glede na uporabo. Brez posledic jo lahko peremo v pomivalnem stroju.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Črna unikatna skleda gozd”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian