Črno rjava skleda z luknjicami

65,00

1 na zalogi

Opis

Črno rjava skleda z luknjicami

Črno rjava skleda z luknjicami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelana črno rjava skleda, zvrtena na lončarskem vretenu iz črne kamenine. Rob ima rahlo valovit in posut z luknjicami različnih velikosti. V notranjosti je vrezan značilen pottery art vzorec. Glazirana je z črno rjavo glazuro, ki v sredini prehaja v rumene odtenke. Žgana je pri temperaturi 1220°C, ko se črna glina spremeni v črno kamenino. Premer sklede je 30 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Valovita črno rjava unikatna skleda

Valovita črno rjava unikatna skleda je ročno izdelana na lončarskem vretenu. Ko se že izdelana skleda počasi vrti, s prsti drsim po njenem robu, da postane valovit. Ko se utrdi, ga preluknjam, da nastane čudovit rob z vzorcem luknjic. V skoraj suho glino po površini sklede vrežem črte. Tako nastane skleda z valovitim robom. Črno rjava glazura v sredini prehaja v tople rumeno zlate odtenke, ki še poudarjajo vzorec črt in luknjic. V pottery art ponudbi je v istem stilu narejena črno rjava skodelica s krožnikom, par njih pa že zaokroža eleganten pogrinjek.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Črno rjava skleda z luknjicami”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian