Glinen pekač za srnin hrbet

45,00

2 na zalogi

Opis

Glinen pekač za srnin hrbet

Glinen pekač za srnin hrbet je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je podolgovat pekač za peko kolača. Narejen je ročno, na lončarskem vretenu iz rjave kamenine. Žgan je pri temperaturi 1220°C, notranjost ima glazirano z glazuro, primerno stiku z živili (oznaka sledljivosti LOT17). Je rebraste oblike in ima na vsakem koncu stabilen roč, da ga lažje vročega izvlečemo iz pečice. Podolgovat pekač za peko kolača je dolg 30 cm. Brez ročev meri 23 cm, širina je 12 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov tudi linijo glinenih pekačev za peko v pečici. So različnih oblik in velikosti. Namenjeni so peki različnih jedi v kuhinjski pečici. Tu najdemo različne glinene pekače za peko potice, pite in drugih sladkih jedi. Pa tudi podolgovate, okrogle ali štirioglate pekače za peko mesa, zelenjave ali krompirja. Za vso družino ali pa samo za eno osebo. Seveda pa je izbira za uporabo posameznega pekača prepuščena uporabniku. Glineni pekači so narejeni iz najkakovostnejše gline in glazirani z glazurami, ki imajo certifikat za uporabo v gospodinjstvu. Visoka temperatura žganja gline zagotavlja, da so pekači kvalitetni, niso porozni in posledično ne vpijajo maščobe. Narejeni so za dolgotrajno uporabo.

Pekač za rebrasto pecivo

Pekač za rebrasto pecivo je narejen povsem ročno, po tradicionalnem postopku. Visoko rebrasto zvrteno posodo razpolovimo in tako dobimo dva rebrasta pekača. Na vsaki strani sta dodani stranici s stabilnima ročajema. Notranjost je gladko glazirana, tako da se pečen kolač brez problema zvrne ven. Zunanjost je glazirana z mat črno glazuro. Po robovih je vrezan značilen pottery art vzorec, glaziran s prelivajočo rjavo-drap glazuro. Rustikalen videz, ročna izdelava, visoka kvaliteta, dolgotrajna uporaba, vse to so prednosti izdelka glinen pekač za srnin hrbet. Seveda pa je prav vsak ročno izdelan pekač za rebrasto pecivo popolnoma unikaten.

 

 

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Glinen pekač za srnin hrbet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian