Glinena skleda z morskim motivom

75,00

1 na zalogi

Opis

Glinena skleda z morskim motivom

Glinena skleda z morskim motivom je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Narejena je na lončarskem vretenu iz bele gline. Ob robu ima vrezan vzorec, ki tvori morski motiv. Vzorec je poslikan z različnimi zeleno modrimi odtenki. Celotna skleda je glazirana z nežno svetlo modro glazuro. Njena značilnost je, da na nekaterih mestih naredi majhne razpokice, kar skledi daje značilen rustikalen videz. Svetlo modra skleda je po obliki široko odprta skleda. Po žganju pri 1200°C nastane skleda iz bele kamenine. Premer je 34 cm, višina je 7 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C. Sem spada tudi glinena skleda z morskim motivom.

Svetlomodra skleda iz gline

Svetlomodra skleda iz gline je unikatna skleda. Narejena je popolnoma ročno na lončarskem vretenu. Ko se po vrtenju oblikovana glina rahlo utrdi, po robu vrežem vzorec z morskim motivom. Poslikam ga z barvami v modrih in zelenih odtenkih. Za vtis morja jo glaziram z nežno, skoraj prozorno modro glazuro, ki tvori majhne razpokice. Te dodajo celotni zgodbi pridih vode. Tako je nastala široko odprta skleda. Lahko je samo dekorativna, vendar s svojo obliko kar vabi, da jo napolnimo z sadjem ali drugo suho hrano. Tako bo vedno prisotna v naši kuhinji, ali kateremkoli drugem dnevnem prostoru.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Glinena skleda z morskim motivom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian