Jupitrov labirint na obesku 3014

18,00

5 na zalogi

Opis

Jupitrov labirint na obesku

Jupitrov labirint na obesku je eden izmed izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je obesek z vrvico in sponko, ki predstavlja Labirint modrosti ali Jupitrov labirint v njegovi naravni, ekspresivni obliki. Keramičen nakit je reliefen odtis gline z mavčnega modela lastne izdelave. Narejen je iz rdeče gline, glaziran in žgan pri 1040°C. Premer 3,5 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Oblika labirinta modrosti daje obesku poseben pomen, saj vsak labirint v sebi nosi določene lastnosti in namen delovanja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki vse oblike labirintov, odtisnjene v glino. Vsaki obliki pripada tudi določena značilna barva, ki daje obeskom z labirinti tudi dekorativno noto. Vsak labirint pa je pomemben predvsem zaradi njegove energije in moči, ki jo nosi v sebi. Tako vpliva na posameznika, ki ga uporablja, kot tudi na okolico, kjer se nahaja. Obeski z labirinti s svojo prisotnostjo ugodno vplivajo na vse. Potrebno si je samo izbrati pravega za svoje potrebe.

Labirint modrosti

Labirint modrosti ali Jupitrov labirint je povezan s pridobivanjem znanja. Obstajajo različne vrste znanja. Od velike količine informacij, ki jih pridobivamo v šolah, pa do globljih ravni znanja. V temeljih učenosti je stališče naklonjenosti do pridobivanja znanja. In prav to naravnanost spodbuja Labirint modrosti. Poskrbi, da ne skrenemo s poti svoje osnovne naloge, ki je pridobivanje znanja. Če ta neprestana težnja po znanju izostane, se začnejo v življenju ljudi izražati razne negativne lastnosti. Pravzaprav bi se lahko reklo, da ljudje v trenutku, ko se nehajo učiti, na nek način umrejo. Posebej bo labirint znanja, kot mu tudi lahko rečemo koristil učencem in študentom, pa tudi vsem ,ki usvajajo nova znanja. Odličen pa bo tudi za učitelje in na splošno vse, ki znanja podajajo naprej. Prisotnost tega labirinta v okolju bo spodbudila prirojeno človeško radovednost, povečala bo raven modrosti, učenosti in tolerance.

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jupitrov labirint na obesku 3014”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian