Kamniška Veronika na skodelici

30,00

2 na zalogi

Opis

Kamniška Veronika na skodelici

Kamniška Veronika na skodelici je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelan spominek o  kamniški Veroniki. Skodelica je narejena iz črne kamenine, zvrtena je na lončarskem vretenu. Njena notranjost je glazirana s transparentno glazuro, ki je primerna za stik z živili(oznaka sledenja LOT17). Tako je primerna za uporabo v gospodinjstvu, lahko se jo pomije v pomivalnem stroju. Zunanjost je glazirana v različnih odtenkih. Glazura prehaja iz bleščeče v mat ali pol mat površino. Seveda pa je osrednji del skodelice reliefni odtis podobe Veronike, pol kače in pol ženske, ki poustvarja mit o kamniški Veroniki. Skodelica je visoka 11 cm, premer je 9 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Spominki iz gline so del izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. S svojimi podobami in liki, ki so upodobljeni na njih, spominjajo na zgodbe in podobe iz preteklosti iz različnih koncev Slovenije. Narejeni so ročno iz več vrst glin, v različnih tehnikah oblikovanja. Spominki so lahko vrteni na lončarskem vretenu, kot odtisi podob v glini ali kot posode, vlite v mavčne modele in podobno. Njihovo zgodbo poudarja in spremlja tudi bogata paleta  barvnih glazur.

Veronikina skodelica

Veronikina skodelica upodablja mit o kamniški Veroniki. Mit pripoveduje, da je nad Kamnikom živela grofična Veronika. Prošnjo duhovnikov, da bi darovala denar za cerkev je zavrnila. Pri tem se je zaklela, da se raje spremeni v kačo. Kletev se je izpolnila. Veronika, pol ženska, pol kača še vedno leži pod Malim gradom nad Kamnikom in čaka na rešitelja.

Lik Veronike, pol ženske, pol kače je reliefno upoboljen na ročno izdelani skodelici iz črne kamenine. Detajle še poudarja prelivajoča se bleščeča glazura v različnih barvnih odtenkih. Tako je vsaka Veronikina skodelica poseben unikat, spominek, ki je hkrati popolnoma uporaben predmet.  Iz nje lahko pijemo čaj, ali katerikoli drug napitek.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kamniška Veronika na skodelici”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian