Merkurjev labirint na obesku 3020

18,00

5 na zalogi

Opis

Merkurjev labirint na obesku

Merkurjev labirint na obesku je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je eden od obeskov kot keramičen nakit, na katerem so upodobljeni labirinti.  Obesek z vrvico in sponko, ki predstavlja Labirint povezanosti, kot ga imenujemo, ja oblikovan v njegovi naravni ekspresivni obliki. Je odtis mavčnega modela lastne izdelave, narejen iz rdeče gline, glaziran in žgan pri 1040°C. Premer 3,5 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Prav  oblika labirinta daje nakitu določen pomen za uporabnika, ki ga nosi, kot tudi za okolico, v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

V zbirki keramičnih izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc je tudi serija nakita z obeski, na katerih so upodobljeni vsi labirinti, v receptivni in ekspresivni obliki. Obeski so izdelani v tehniki odtiskovanja gline v mavčni model. To je reliefni model lastne, ročne izdelave, ki daje obliko glini. Po sušenju so obeski pripravljeni za žganje, sledi nanos glazure v barvi, ki je lastna obliki labirinta. Po ponovnem žganju je  izdelek končan. Tako nastane tudi Merkurjev labirint na obesku.

Labirint povezanosti

Labirint povezanosti ali Merkurjev labirint ima glavno nalogo v povezovanju ljudi in stvari, ki so na prvi pogled ločeni. Prehod skozenj ali kakršna koli uporaba spodbuja in izboljšuje vse oblike komunikacije, od govora do pisanja. Posledično se izboljšajo odnosi med ljudmi, ki postanejo bolj prijateljski in srčni. Labirint povezanosti bo s svojim delovanjem spodbujal  pri uspešnem trgovanju, diplomaciji in na splošno vseh oblikah posredovanja, kjer je treba spraviti razlike in celo nasprotja. Uporaba bo izboljšala bistrino uma, logiko, hitrost razmišljanja in razumevanja. Na telesni ravni labirint pomeni rast in razvoj, zato je posebno primeren za mlade ljudi, ki rastejo in dozorevajo. Labirint ustvarja določeno duhovno lahkost, odpravlja zaskrbljenost in nam pomaga gledati na stvari z vedrejše in preprostejše plati. Njegova prisotnost bo odpravila nepotrebne spore in prepire, istočasno pa bo ustvarila optimistično vzdušje.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Merkurjev labirint na obesku 3020”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian