Obesek s Sončevim labirintom 3019

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek s Sončevim labirintom

Obesek s Sončevim labirintom je eden od obeskov kot keramičen nakit iz serije obeski z labirinti. Pričujoč obesek z vrvico in sponko predstavlja Labirint moči ali Sončev labirint v receptivni obliki. Narejen je v tehniki odtiskovanja gline v mavčni model, ki je lastne izdelave. Obesek je narejen iz črne gline, glaziran v barvah, ki predstavljajo ta labirint in žgan pri temperaturi 1040°C. Premer 4 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Oblika labirinta, ki je predstavljena na tem obesku daje nakitu posebno noto, saj vsak posamezen labirint nosi svoje lastnosti in naloge, ki vplivajo na tistega, ki ga uporablja, pa tudi na okolico v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

V svoji vsebini ima Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc tudi keramičen nakit, na katerem so predstavljene oblike vseh labirintov. Tako v ekspresivni, kot tudi v receptivni verziji. Izdelani so iz različnih barv glin, pobarvani pa so v glazure, ki so lastne vsakemu posameznemu labirintu. Obeski so odtisi mavčnega modela, ki daje reliefno obliko labirinta. Nakit je poseben zaradi vloge in naloge, ki jo v sebi nosijo labirinti.

Labirint moči

Labirint moči je najbolj znana oblika labirinta. Kot že samo ime pove predstavlja in spodbuja osebno moč. Vendar pri tem ne gre za spodbujanje moči za nadvlado nad ljudmi in manipuliranje z njimi, pač pa za sposobnost uresničenja neke ideje skozi določeno delovanje. Njegova receptivna oblika je namenjena predvsem ljudem, ki zasedajo vplivne položaje, da s pomočjo Labirinta moči odpravijo negativne vidike svojega statusa. Da zgladijo ostre robove svoje osebne moči, ki druge motijo. Prav tako pa lahko z uporabo Sončevega labirinta omejijo osredotočenost nase in postanejo naklonjeni sodelovanju, pri tam pa ohranjajo svojo avtoriteto. Resnično avtoriteten posameznik bo svoje podrejene vedno motiviral, podpiral in znal iz njih izvabiti osebno moč, tako da bodo delovali iz sebe, ne pa v skladu z njegovimi ukazi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek s Sončevim labirintom 3019”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian