Obesek z Jupitrovim labirintom 3015

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek z Jupitrovim labirintom

Obesek z Jupitrovim labirintom je eden od keramičnih izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je del serije obeskov z labirinti kot keramičen nakit. Obesek z vrvico in sponko predstavlja Labirint modrosti ali Jupitrov labirint v receptivni obliki. Narejen je po postopku odtiskovanja gline v mavčni model lastne izdelave.  Narejen iz rdeče gline, glaziran in žgan pri  temperaturi 1040°C. Premer 3,5 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Oblika labirinta daje izdelku poseben pomen, saj prav vsak labirint nosi v sebi določene značilnosti in delovanja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

V svoji zbirki keramičnih izdelkov ima Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc tudi serijo obeskov z labirinti kot keramičen nakit. Na vsakem obesku je drugačen reliefen odtis labirinta, ki s svojim delovanjem vpliva na tistega, ki ga nosi, pa tudi na okolico, v kateri se nahaja. Oblika labirinta je poudarjena z barvo, ki je značilna za vsak posamezen labirint. Uporaba labirinta je lahko vsestranska. Navadno se po njegovih stezah sprehaja, saj so labirinti večinoma postavljeni na tleh. Lahko pa se po njih sprehajamo v mislih, ko sledimo obliki, ki je vrezana v obesek z Jupitrovim labirintom na primer, ali kako drugače upodobljena. Učinek je pri tem enak.

Labirint modrosti

Labirint modrosti ali Jupitrov labirint lahko imenujemo tudi labirint znanja. Osnovni temi pri tem labirintu sta namreč učenje in poučevanje. Že od rojstva naprej se ljudje učimo. Del modrosti je nenehno učenje in napredovanje. Če težnja po znanju izostane, se začnejo v življenju ljudi izražati negativne lastnosti, kot so posesivnost, predsodki, slabe presoje in nestrpnost. In prav te bo izničila pričujoča receptivna oblika Labirinta modrosti. Del ne modrosti je prepričanost o obstoju zgolj ene resnice, ki jo človek zastopa z lastnim načinom življenja. Nerazumevanje in ne sprejemanje  drugačnosti, oziroma povzdigovanje sebe nad druge je namreč plod neznanja. In pri tem problemu si lahko pomagamo z uporabo Labirinta modrosti v receptivni obliki.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek z Jupitrovim labirintom 3015”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian