Obesek z labirintom svobode 3011

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek z labirintom svobode

Obesek z labirintom svobode je eden izmed izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Spada v serijo obeskov z labirinti kot keramičen nakit. Obesek z vrvico in sponko predstavlja Labirint svobode ali Ketujev labirint. Narejen je kot odtis gline v mavčni model lastne izdelave. Podlaga je iz bele gline, glaziran in žgan je pri temperaturi 1040°C. Premer 3 cm, dolžina vrvice 22 cm ali 27 cm. Reliefni odtis Labirinta svobode daje obesku poseben pomen, tako kot vsak labirint, ki v sebi nosi določeno energijo za delovanje.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov serijo obeskov z labirinti. Obeski so narejeni z odtiskovanjem gline v mavčne modele, ki dajejo reliefen odtis oblike posameznega labirinta. Po prvem žganju se obeski glazirajo v značilne barve labirintov. Tako nastaja keramičen nakit, ki ima svoj pomen, kot ima svoj pomen in delovanje vsak labirint, ki nosi v sebi določeno energijo. Oddaja jo tako uporabniku, kot tudi okolici, v kateri se nahaja.

Labirint svobode

Labirint svobode ali Ketujev labirint je eden od dveh labirintov, ki se razlikujeta od ostalih. Namreč nimata središča, tako tudi nimata svojih zrcalnih oblik. Zato se skozi Labirint svobode gibljemo v ekspresivni ali receptivni smeri, ni pa več ekspresivne ali receptivne oblike. Uporaba labirinta se priporoča ljudem, ki so pod hudim stresom in že kažejo simptome psihosomatskih motenj ali celo duševnega neravnovesja. Če se po labirintu gibljemo ekspresivno, bo to poglobilo ostrino uma, logiko, matematične sposobnosti in pronicljivost. Gibanje v receptivni smeri bo posebno dobro vplivalo na izničevanje strahu, panike, nelagodja, nemira, destruktivnih obnašanj, izpadov in propadanja nasploh. Eden od osnovnih simbolov tega labirinta je svoboda. Njegova uporaba izničuje vzorce in osvobaja. To pomeni, da nas bo pripeljala do mesta zunaj tistega, na katerem smo zdaj. Končno svobodo namreč dosežemo, ko stremo okove karme in navezanost na delovanje pustimo za seboj.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek z labirintom svobode 3011”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian