Obesek z Luninim labirintom 3016

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek z Luninim labirintom

Obesek z Luninim labirintom je izdelek iz serije obeski z labirinti kot keramičen nakit, pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je obesek z vrvico in sponko, ki predstavlja Labirint občutij ali Lunin labirint v ekspresivni obliki. Narejen je po postopku odtiskovanja gline v  mavčni model lastne izdelave. Izdelan je iz bele gline, glaziran in žgan pri 1040°C. Premer 4 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Obesku daje poseben pomen Lunin labirint, ki ima svoje lastnosti in način delovanja tako na tistega, ki ga nosi, kot na okolico, v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Serija obeskov z labirinti kot keramičen nakit so del keramičnih izdelkov Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. V serijo je zajetih vseh devet oblik labirintov, prav tako pa tudi sedem zrcalnih oblik labirintov. Vsaka oblika nosi v sebi posebne lastnosti in značilnosti, ki vplivajo na ljudi, ki jih uporabljajo. Bodisi se skozi labirinte sprehajajo, če so ti postavljeni na tleh, ali pa se po njihovih stezah sprehodijo v mislih, ko spremljajo njihove oblike, upodobljene na keramičnih izdelkih Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.

Labirint občutij

Labirint občutij ali Lunin labirint ima za osnovo enega najstarejših simbolov človeštva, to je spirala. Spiralne oblike so spremljale razvoj človeštva že od najstarejših časov. Labirint občutij se nanaša na področje, ki ga nosi že v imenu. Povezan je s celotnim čustvenim življenjem človeka. Vključuje čustvene odzive na vse, kar se dogaja v in okrog nas. Prav tako se nanaša tudi na globje ravni, recimo na intuicijo. Ker so uravnovešena čustva izredno pomembna za uspešno interakcijo z drugimi ljudmi in seveda za odnos do samega sebe, je ta labirint pomemben za naše obnašanje. Ekspresivna oblika, predstavljena na pričujočem labirintu bo posebej koristna pri odpravljanju hladnosti, sramežljivosti, zaskrbljenosti in brezvoljnosti. Prisotnost Luninega labirinta na nekem področju bo okrepila sočutje v ljudeh.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek z Luninim labirintom 3016”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian