Obesek z Merkurjevim labirintom 3021

18,00

5 na zalogi

Opis

Obesek z Merkurjevim labirintom

Obesek z Merkurjevim labirintom je eden od izdelkov pottery art oblikovanje Polone Zajc. V zbirki so labirinti upodobljeni na obeskih. Obesek je z vrvico in sponko. Labirint povezanosti ali Merkurjev labirint je predstavljen v receptivni obliki. Obesek je odtis mavčnega modela lastne izdelave, narejen iz rdeče gline, glaziran in žgan pri 1040°C. Premer 4 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Pobarvan je v zeleno barvo, ki je lastna Labirintu povezanosti. Prav ta oblika daje obesku, ki je v bistvu keramičen nakit poseben pomen za uporabnika in tudi za okolico, v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Obeski z labirinti so ena od serij izdelkov Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. V seriji so upodobljene vse oblike labirintov, tako ekspresivne, kot tudi receptivne. Izdelani so z odtiskovanjem gline v predhodno ročno narejen mavčni model lastne izdelave. Po odtiskovanju nastane reliefni odtis labirinta, ki se po sušenju žge v peči za žganje keramike. Barva glazure, katere nanašanje sledi, je odvisna od značilnosti posameznega labirinta. Po žganju glazure nastane izdelek. Tako je nastal tudi obesek z Merkurjevim labirintom.

Labirint povezanosti

Labirint povezanosti ali Merkurjev labirint ima nalogo v povezovanju stvari in ljudi, ki so na prvi pogled ločeni. Prehod skozenj spodbuja vse oblike komunikacije, od govora do pisanja. Boljša komunikacija pa seveda vpliva na boljše odnose, prijateljstvo in srčnost. Lahko bi ga imenovali tudi labirint igrivosti, brezbrižnosti ali celo mladosti. Odpravlja zaskrbljenost in pomaga na življenje gledati z vedrejše plati. Njegova tukaj upodobljena receptivna oblika pa ima prednostno nalogo, da odpravlja nepravilnosti kot so prevare, nepoštenje, neiskrenost, dvoličnost, neodgovornost, nemarnost in pozabljivost. Prav zato je Labirint povezanosti primeren za mlade ljudi, ki se še oblikujejo in dozorevajo. Na telesni ravni pomeni rast in razvoj, na duhovni ravni pa predstavlja znanje in učenje in tudi prenos znanja. Prisotnost labirinta v okolici bo izboljšala bližino in razumevanje med ljudmi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek z Merkurjevim labirintom 3021”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian