Obesek z Venerinim labirintom 3013

18,00

Opis

Obesek z Venerinim labirintom

Obesek z Venerinim labirintom je izdelek Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Spada v serijo obeskov z labirinti kot keramičen nakit. Obesek z vrvico in sponko predstavlja Labirint ljubezni in ustvarjalnosti ali Venerin labirint v njegovi naravni, receptivni obliki. Narejen je kot  odtis gline v mavčni model lastne izdelave. Relief labirinta je  narejen iz bele gline, glaziran v mavrične barve Venere in žgan pri 1040°C. Premer 4 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Oblika labirinta daje nakitu poseben pomen, saj Venerin labirint nosi v sebi energijo, ki blagodejno vpliva na osebo, ki ga nosi, kot na okolico, v kateri se nahaja.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc v svoji zbirki  vsebuje tudi keramičen nakit. To so obeski z labirinti, ki dajejo nakitu določen pomen in namen, pa tudi energijo, ki jo v sebi nosijo labirinti. Oblik labirintov je devet, od sedmih pa ima vsak še svojo zrcalno obliko. Tu govorimo o receptivni in ekspresivni obliki labirinta.  Tako, da je v seriji 16 različnih obeskov. Vsak ima svoje značilnosti, ki prenašajo na uporabnika in na okolico.

Labirint ljubezni in ustvarjalnosti ali Venerin labirint

Labirint ljubezni in ustvarjalnosti ali Venerin labirint predstavlja področje ljubezni in odnosov. Ljubezen je eno najpomembnejših in najzanimivejših področij našega življenja. Potrebujemo jo vsi, zato je Venerin labirint pomembno sprehajališče za prav vse. Ljubezen presega osnovno občutje, pravzaprav spada že med naravne zakone. Labirint ljubezni in ustvarjalnosti bo koristil tistim, ki potrebujejo pomoč na tem področju, možnosti pa so skoraj neskončne. Drugi vidik tega labirinta pa je ustvarjalnost. Ta je povezana s plodnostjo in ustvarjanjem novega življenja. Je pa ustvarjalnost tudi izraz povezanosti med ustvarjalcem in njegovim delom. Posebej pričujoča receptivna oblika bo koristila vsem umetnikom, ne glede na vrsto umetnosti, s katero se ukvarjajo. Celotna okolica, kjer se bo nahajal Obesek z Venerinim labirintom pa bo cvetela v inovativnosti, ustvarjalnosti obilju in bogastvu.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek z Venerinim labirintom 3013”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian