Plošča z labirintom svobode 3033

45,00

1 na zalogi

Opis

Plošča z labirintom svobode

Plošča z labirintom svobode je del serije keramične plošče z labirinti, pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.  Narejena je v tehniki valjanja gline, iz katere nastane plošča, ki ima vrezan simbol Labirint svobode ali Ketujev labirint. Bela glina je osnova, na kateri so označene steze labirinta s sivo barvo glazure, ki je lastna temu labirintu. Glazirana je z značilno craquele glazuro, ki ob žganju razpoka in pri tem daje videz staranja keramike. Plošča je žgana pri 1030°C. Velikost A 4 format.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery atr oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramične plošče z labirinti. To so plošče, narejene iz valjane gline, na njih pa je upodobljena oblika labirinta. Lahko je vrezana, naslikana, reliefna ali kako drugače oblikovana. Poudarjen pa je tudi z barvo, ki mu je lastna. Tako prikazan labirint deluje blagodejno na tistega, ki se v mislih sprehaja po njegovih stezah, energijo, ki jo nosi v sebi pa radodarno raztresa v okolico. Tako deluje tudi plošča za labirintom svobode.

Labirint svobode

Labirint svobode ali Ketujev labirint je eden od dveh labirintov, ki se razlikujeta od ostalih. Namreč nimata središča, tako tudi nimata svojih zrcalnih oblik. Zato se skozi Labirint svobode gibljemo v ekspresivni ali receptivni smeri, ni pa več ekspresivne ali receptivne oblike. Uporaba labirinta se priporoča ljudem, ki so pod hudim stresom in že kažejo simptome psihosomatskih motenj ali celo duševnega neravnovesja. Če se po labirintu gibljemo ekspresivno, bo to poglobilo ostrino uma, logiko, matematične sposobnosti in pronicljivost. Gibanje v receptivni smeri bo posebno dobro vplivalo na izničevanje strahu, panike, nelagodja, nemira, destruktivnih obnašanj, izpadov in propadanja nasploh. Eden od osnovnih simbolov tega labirinta je svoboda. Njegova uporaba izničuje vzorce in osvobaja. To pomeni, da nas bo pripeljala do mesta zunaj tistega, na katerem smo zdaj. Končno svobodo namreč dosežemo, ko stremo okove karme in navezanost na delovanje pustimo za seboj.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plošča z labirintom svobode 3033”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian