Ročno izdelan glinen pekač s pokrovom 1007

100,00

1 na zalogi

Opis

Ročno izdelan glinen pekač  s pokrovom

Ročno izdelan glinen pekač  s pokrovom je narejen po tradicionalnem postopku, na lončarskem vretenu. Je del zbirke pekačev pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ovalen pekač s pokrovom, pri čemer pokrov lahko služi kot še ena posoda pri serviranju hrane. Pekač je narejen iz temnorjave gline, ki dobro prenaša raztezke zaradi temperaturnih nihanj in je tako odporna za pokanje. Tako pekaču, kot pokrovu so dodani robustni ročaji za bolj praktično uporabo pri peki. Ovalen pekač s pokrovom je ročno poslikan, žgan pri temperaturi 1050°C, na površini, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z zato primerno glazuro (oznaka sledljivosti LOT16). Dolžina 32cm, širina 18cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji ponudbi izdelkov iz gline tudi serijo glineni pekači za peko v pečici. Narejeni so iz najkvalitetnejših glin, ročno poslikani, tako da s svojim rustikalnim videzom tudi estetsko zadovoljijo. Med njimi najdemo ovalne in okrogle oblike pekačev, s pokrovom ali brez, pa tudi pekače za peko potice, tako imenovane potičnice. Pekači so narejeni v več velikostih, primerni za celo družino ali pa samo za posameznika.

Ovalen keramičen pekač s pokrovom

Ovalen keramičen pekač s pokrovom je ročno izdelan keramičen pekač. To pomeni, da je osnovna, okrogla oblika narejena na lončarskem vretenu, ki je potem preoblikovana v ovalno. Glina iz katere je pekač narejen je odporna na temperaturna nihanja pri postopku peke v pečici, tako da ne pride do poka keramike. Pripadajoča glazura se lepo prilega na podlago, tako da pekač ne vpija maščobe. Gladka notranjost poskrbi, da se hrana pri peki ne prijema posode. Ovalen pekač in pokrov sta opremljena z robustnima ročajema, tako, da pekač lažje primemo, ko je vroč. Ročna izdelava, rustikalen videz, visoka kvaliteta materialov iz katerih je narejen ročno izdelan glinen pekač  s pokrovom, so lastnosti, ki naredijo pekač unikaten.

Dodatne informacije

Teža 4 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan glinen pekač s pokrovom 1007”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian