Ročno izdelan glinen pekač za peko 1030

55,00

1 na zalogi

Opis

Ročno izdelan glinen pekač za peko

Ročno izdelan glinen pekač za peko v pečici je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ovalen keramičen pekač z ročaji, namenjen peki hrane v pečici. Narejen je ročno, na lončarskem vretenu iz temnorjave gline. Je ovalne oblike, ob straneh ima robustna ročaja in ročno poslikavo.  Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z zato primerno glazuro(oznaka sledljivosti LOT 16). Dolžina 28cm, širina 22cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov serijo glineni pekači za peko v pečici. Narejeni so izključno ročno iz gline, ki ima zmogljivost prilagajanja nihanju temperature, zato pri prehodih iz vročega na mrzlo površino, ne prihaja do pokanja materiala. Pekači so namenjeni peki najrazličnejše hrane v pečici, zato je v ponudbi več različnih oblik in velikosti. Vsi glineni pekači za peko v pečici so visoko kvalitetni za uporabo, hkrati pa narejeni na tradicionalen, lončarski način.

Ovalen pekač iz gline

Ovalen pekač iz gline je narejen na tradicionalen način, ročno na lončarskem vretenu. Na straneh je ročno poslikan, tako, da zadovolji tudi po estetski strani. Predvsem pa je zelo uporaben in kvaliteten. Dodana sta mu robustna ročaja, za lažji oprijem, ko je vroč in ga je treba vzeti iz pečice. Značilnost je njegova ovalna oblika, ki omogoča večji izkoristek prostora za hrano. Narejen je iz zelo kakovostne gline, glaziran je z glazuro, ki je prilagojena glini in žgana na primerni temperaturi. To zagotavlja, da ovalen pekač z ročaji ne vpija maščobe in zato ostaja uporaben za dolgo število pripravljenih obrokov. Njegova notranjost je gladka, tako da se hrana ne prijema površine. Lahko ga peremo v pomivalnem stroju. Ovalen pekač iz gline ima rustikalen, starinski videz ki mu daje pridih tradicije. Hkrati pa zadovolji vsem standardom kvalitete pri pripravljanju hrane.

 

Dodatne informacije

Teža 3 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan glinen pekač za peko 1030”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian