Ročno izdelan glinen pekač za pito 1031

45,00

2 na zalogi

Opis

Ročno izdelan glinen pekač za pito

Ročno izdelan glinen pekač za pito, za peko pice in podobno, je nizek keramičen pekač, ročno narejen na lončarskem vretenu. Je del serije pekačev pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Izdelan je iz temnorjave  gline in ročno poslikan. Žgan je pri 1050°C, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z glazuro, ki ima certifikat neoporečnosti za uporabo v gospodinjstvu (oznaka sledljivosti LOT16). Premer pekača je 32cm, višina 6 cm

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi kategorijo glineni pekači za peko v pečici. V zbirki je več vrst pekačev za peko različne hrane. Narejeni so ročno, iz najkakovostnejših glin in glazirani z glazurami, ki so primerne za uporabo v gospodinjstvu. Žgani so na primerni temperaturi, kar zagotavlja kakovost in obstojnost izdelka. Lahko jih peremo v pomivalnem stroju. Pita, pica ali katerakoli druga hrana, pečena v izdelku ročno izdelan glinen pekač za pito je okusna, sam pekač pa tudi vizualno razvaja.

Nizek pekač iz gline

Nizek pekač iz gline, namenjen peki hrane v pečici je uporaben in kvaliteten izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Narejen je na tradicionalen način. Zvrten je na lončarskem vretenu, na način, kot  to delajo lončarji že stoletja. Je okrogle oblike, z nizkim robom, ki je oblikovan in okrašen z svojevrstno poslikavo, ki spominja na slovensko tradicijo. Zato ga v tem smislu lahko imenujemo tudi kar tradicionalen pekač iz gline. Pridih sedanjosti najdemo v kvalitetnejši glini, ki se danes uporablja za izdelavo keramičnih izdelkov, pa tudi pripadajoči glazuri, ki zagotavlja neoporečnost za uporabo v gospodinjstvu. Notranja površina, ki jo ima nizek pekač iz gline je gladka, da se pečena hrana ne prijema površine. Primerna temperatura žganja pekača v postopku izdelave pa zagotavlja kvaliteto materiala, ki ni porozen in ne vpija maščobe. Tradicionalen pekač tako ohranja kvaliteto tudi po mnogih uporabah.

 

 

 

 

 

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan glinen pekač za pito 1031”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian