Ročno izdelan glinen pekač za potico 1028

55,00

2 na zalogi

Opis

Ročno izdelan glinen pekač za potico

Ročno izdelan glinen pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je del serije glineni pekači za peko v pečici. Potičnica iz gline, kot se tudi imenuje, je narejena na tradicionalen način. Zvrtena je na lončarskem vretenu iz temno rjave kamenine, ki dobro prenese nihanje temperature med procesom peke v pečici. Žgana je pri 1220°C.  Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z glazuro, ki ima certifikat uporabnosti v gospodinjstvu (oznaka sledljivosti LOT17). Premer 30cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi izdelek tradicionalna glinena potičnica. V seriji so štiri velikosti oziroma štirje premeri glinenih pekačev za potico. Velik keramični pekač za potico ima premer 30 cm, standardni keramični pekač za potico ima premer 28 cm, srednji keramični pekač za potico ima premer 24 cm in mali keramični pekač, ki ima premer 16 cm. Vse potičnice so narejene ročno, na lončarskem vretenu, so tradicionalne oblike, z ročno poslikavo ob robu.

Velik keramični pekač za potico

Velik keramični pekač za potico je največji v seriji potičnic. Namenjen je peki tradicionalnega slovenskega kolača, imenovanega potica. To je tradicionalna potičnica z značilno obliko. Dvojni naguban obod in notranji tulec dajeta potici obliko, kot jo poznamo od nekdaj. Zunanji premer pekača je 30 cm. Narejena je iz najkakovostnejše gline, ki dobro prenaša temperaturna nihanja pri peki v pečici. Stene pekača so tanke, tako da se potica v njem lepo speče po vsej površini. Prilagodljiva glazura naredi notranjo površino gladko, tako da se potica lepo zvrne iz pekača. Primerna temperatura pri žganju pa zagotavlja, da pekač ne vpija maščobe. Tako ročno izdelan pekač za potico ostaja kvaliteten za dolgotrajno uporabo. Tradicionalen rustikalen videz z značilnim vzorcem ob robu, visoka kvaliteta izdelave in materiala delajo potičnico unikatno v vseh pogledih.

 

Dodatne informacije

Teža 3 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan glinen pekač za potico 1028”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian