Ročno izdelan mali pekač za potico 1003

30,00

4 na zalogi

Opis

Ročno izdelan mali pekač za potico

Ročno izdelan mali pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Mala potičnica iz gline je narejena na tradicionalen način, zvrtena je na lončarskem vretenu. S premerom 16 cm je najmanjša v seriji potičnic, vendar pa ima vse karakteristike in namembnost kot velike potičnice.  Narejena je iz temno rjave gline, ki zagotavlja kvaliteto izdelka, skupaj z glazuro, ki ne poka in ne vpija maščobe. Žgana je pri 1050 stopinjah, na površinah; kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (oznaka sledljivosti LOT16). Premer 16cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v seriji glineni pekači za peko v pečici tudi linijo pekačev za peko potice. To je tradicionalna lončarska posoda, zvrtena na lončarskem vretenu. Ročna poslikava je daje značilen videz. V liniji so štiri različne velikosti potičnic. Mali keramični pekač za potico, srednji keramični pekač za potico, standardni keramični pekač za potico in velik keramični pekač za potico. Vse so narejene iz najkakovostnejše gline, po tradicionalnem postopku, s tankimi stenami, tako, da se potica v njih kakovostno speče. Razvajajo pa tudi s svolim videzom.

Mali keramični pekač za potico

Mali keramični pekač za potico je sicer majhna, a ravno tako uporabna tradicionalna potičnica iz gline. Narejena je po istem postopku kot vsi glineni pekači za peko v pečici. Oblikovana je na lončarskem vretenu, po robu je poslikana z značilnim pottery art vzorcem. Stene pekača so tanke, tako da se potica v pekaču dobro peče. Notranja površina je gladka, hrana se tako ne prijema površine. Glazura, ki se dobro ujema z glino in dovolj visoka temperatura žganja zagotavljata, da notranjost ne vpija maščobe in ostaja dolgo v uporabi. Lahko ga peremo v pomivalnem stroju. Visoka kvaliteta materialov in tradicionalna izdelava naredita ročno izdelan mali pekač za potico unikaten.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan mali pekač za potico 1003”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian