Ročno izdelan okrogel pekač za potico 1002

45,00

Ni na zalogi

Opis

Ročno izdelan okrogel pekač za potico

Ročno izdelan okrogel pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je tradicionalna potičnica, zvrtena na lončarskem vretenu in ob robu ročno poslikana. Narejena je iz temno rjave kamenine, ki s svojo kvaliteto zagotavlja, da pekač med peko ne poči.  Žgan je pri 1220 °C, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z glazuro, ki ima certifikat kakovosti in ustreznosti za stik z živili (oznaka sledljivosti LOT17). Premer 25 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi serijo glineni pekači za peko v pečici. Med njih spada tudi linija pekačev za peko potice. To je tradicionalna okrogla posoda, z značilnim tulcem v sredini, ki daje obliko potici. Pekači za peko potice so ročno izdelani po tradicionalnem postopku, zvrteni so na lončarskem vretenu. V liniji so ročno izdelan velik keramični pekač za potico, ročno izdelan standardni keramični pekač za peko potice, ročno izdelan srednji keramični pekač za peko potice in ročno izdelan mali keramični pekač za peko potice in podolgovat keramični pekač za potico.

Srednji keramični pekač za potico

Srednji keramični pekač za potico je ročno izdelan okrogel pekač za potico. Ima tradicionalno okroglo, nagubano obliko. Ob robu je poslikan z značilnim pottery art vzorcem. Kakovostna glina iz katere je narejen ima lastnost, da dobro prenaša temperaturna nihanja med postopkom pečenja v pečici. Stene pekača so tanke, tako da se potica enakomerno speče po celotni površini. Notranjost pa je gladka, da se hrana ne prijema sten pekača. S premerom 25 cm je srednje velika potičnica. Narejena je popolnoma ročno, po tradicionalnem postopku. Vrtena je na lončarskem vretenu, nagubana je s prsti, takoj ko je glina še mehka. Postopek dela, ki ohranja tradicijo in najkakovostnejši materiali, ki zagotavljajo dolgotrajno uporabo, so glavne prednosti te unikatne posode iz gline.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan okrogel pekač za potico 1002”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian