Ročno izdelan ovalen glinen pekač 1029

40,00

1 na zalogi

Opis

Ročno izdelan ovalen glinen pekač

Ročno izdelan ovalen glinen pekač je del serije glineni pekači za peko v pečici, pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Narejen je po tradicionalnem postopku na lončarskem vretenu. Ovalen pekač iz gline je narejen iz temnorjave  gline, ki dobro prenaša nihanja temperature pri postopku peke v pečici. Žgan je pri 1050°C, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glaziran z zato primerno glazuro(oznaka sledljivosti LOT 16). Dolžina 22cm, širina 18cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi serijo izdelkov glineni pekači za peko v pečici. Med njimi je ročno izdelan ovalen glinen pekač. V seriji so najrazličnejši pekači, okrogle, ovalne in štirikotne oblike, s pokrovom ali brez. Namenjeni so za pripravo hrane za eno ali več oseb. Pekači so izdelani izključno ročno, poslikani, nekateri imajo dodane robustne ročaje za lažji oprijem, ko je pekač vroč. So praktični za uporabo, lahko se perejo v pomivalnem stroju.

Manjši keramičen ovalen pekač

Manjši keramičen ovalen pekač je narejen po tradicionalnem postopku. Zvrten je na lončarskem vretenu, po krajšem sušenju je preoblikovan v ovalno obliko. Na straneh je ročno poslikan, dodana pa sta mu dva robustna roča za praktično uporabo, ko je pekač vroč. Narejen je iz najkakovostnejše gline, ki dobro prenaša temperaturna nihanja pri peki v pečici. To zagotavlja, da keramika ne poka pri uporabi. Glazura, s katero je pekač prevlečen je prilagojena glini in omogoča, da pekač ne vpija maščobe. Tako ostaja kvaliteten še po dolgi dobi uporabe. Manjši pekač z roči je v notranjosti gladek, da se hrana pri peki ne prijema površine. Je manjše dimenzije in zato primeren za pripravo hrane za enega ali dva. Ročno izdelan manjši  glinen pekač je z ročno izdelavo in poslikavo, rustikalnim videzom, najboljšo kvaliteto uporabljenih materialov odličen, unikaten izdelek.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan ovalen glinen pekač 1029”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian