Ročno izdelan pekač za potico 1001

50,00

1 na zalogi

Opis

Ročno izdelan pekač za potico

Ročno izdelan pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.  Narejen je po standardnem postopku. Zvrten je na lončarskem vretenu, ob robu je ročno poslikan. To je potičnica standardne mere, za peko potice iz enega kilograma moke.  Narejena je iz temno rjave kamenine, ki dobro prenaša raztezek pri nihanju temperature med procesom peke v pečici. Tako keramika med uporabo ne poka. Žgana je pri 1220°C, na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (oznaka sledljivosti LOT17). Premer 28cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki keramičnih izdelkov tudi serijo glineni pekači za peko v pečici. Med njimi je linija pekačev za peko potice, ki je tradicionalen slovenski kolač. Potičnica, kot jo lahko tudi imenujemo pa je tradicionalna lončarska posoda. V liniji pekačev za peko potice so štiri različne velikosti. Velik keramični pekač za potico, standardni pekač za peko potice, srednji pekač za peko potice in mali pekač za peko potice. Vsi so narejeni ročno, po istem postopku, izdelani iz najkakovostnejše gline in tako odlični za uporabo.

Standardni keramični pekač za potico

Standardni keramični pekač za potico ima premer 28 cm in je najpogosteje uporabljen pekač, saj v njem spečemo potico iz enega kilograma moke. To je tradicionalna potičnica iz gline, nagubane oblike, ob robu pa ročno poslikana v značilnem pottery art vzorcu. Stene pekača so tanke, tako se potica odlično speče po vseh površinah. Glina, skupaj z glazuro tvori gladko notranjost. Tako se hrana ne prijema. Primerna, dovolj visoka temperatura žganja gline pa zagotavlja, da glazura ne vpija maščobe. Tako pekač ostaja dolgo v uporabi. Lahko ga peremo v pomivalnem stroju. Visoka kakovost materialov, tradicionalna, ročna izdelava in dolgotrajna uporaba, delajo ročno izdelan pekač za potico v vseh pogledih unikaten.

Dodatne informacije

Teža 3 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročno izdelan pekač za potico 1001”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian