Saturnov labirint na obesku 3024

18,00

1 na zalogi

Opis

Saturnov labirint na obesku

Saturnov labirint na obesku je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Je keramičen nakit, z vrvico in sponko. Narejen je po postopku odtiskovanja gline v mavčni model lastne izdelave. Narejen iz črne gline, glaziran v modro črni barvi, ki je lastnost Labirinta življenja in smrti, kot tudi imenujemo ta labirint.  Žgan je pri 1040°C. Premer 4,5 cm, dolžina vrvice 22 ali 27 cm. Keramičen nakit z labirintom oma poseben pomen in namen uporabe za vsakega posameznika.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki obeske v obliki različnih labirintov. V zbirki je kar šestnajst različnih labirintov. Prav vsak je narejen ročno, v barvah, ki so lastne vsakemu labirintu posebej. So reliefni odtisi simbolov. Vsak ima svoj pomen in vpliv, tako na okolico v kateri se nahaja, kot tudi na posameznika, ki ga nosi. Odtisi so narejeni iz različnih glin in glazur in prikazujejo avtentično barvo in obliko posameznega labirinta. obešeni so na vrvico s sponko. Tako so kvalitetni in enostavni za uporabo.

Labirint življenja in smrti

Labirint življenja in smrti ali Saturnov labirint je eden najbolj temeljnih in najpotrebnejših labirintov. V svojem imenu nosi tudi pojem smrti, ki je edina izkušnja, ki jo bomo doživeli vsi. Na žalost je smrt dandanes še vedno tabu tema. O njej se redko govori kot osebni izkušnji. Labirint življenja in smrti s svojo simboliko smrt prikazuje kot proces in ne kot konec. Smrt postane del življenja in ne pomeni razloga za strah. Je razlog za spoštovanje izredni pomembne izkušnje vsakega izmed nas. Saturnov labirint na obesku, na katerem je njegova ekspresivna oblika bo izničil določene negativne lastnosti kot so sebičnost, brezčutnost, lenoba, neobzirnost, celo hudobijo in nepoštenost. Zaradi energije, ki jo labirint hrani v sebi in jo preusmerja na okolico, bodo ljudje, ki so z njim v stiku bolj temeljiti, zanesljivi in dolgoživi.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Saturnov labirint na obesku 3024”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian