Skodelica s Saturnovim labirintom 3047

25,00

1 na zalogi

Opis

Skodelica s Saturnovim labirintom

Skodelica s Saturnovim labirintom je posebna zaradi vrezanega simbola na zunanji strani. To je simbol Labirinta življenja in smrti ali Saturnovega labirinta. Skodelica je narejena na lončarskem vretenu iz sivo bele gline. Notranjost je oblita s črno glino. Simbol je poudarjen s črno barvo. Žgana je pri 1040°C. Na površinah, kjer prihaja v stik z živili je glazirana z zato primerno glazuro (LOT15). Višina skodelice je 11 cm, premer 10 cm. Skodelica s Saturnovim labirintom je namenjena uživanju hrane in pijače, pa tudi kot dekorativen predmet. Vrezan simbol ji daje poseben namen in pomen.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Skodelice z labirinti so del izdelkov pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Posebne so zaradi vrezanih devetih različnih simbolov in sedmih zrcalnih oblik. Tako je v zbirki 16 različnih simbolov labirintov, ki ima vsak svoj pomen in namen. Narejene so iz najbolj kakovostne gline in glazirane s primerno, certificirano glazuro. Zato so uporabne za uživanje in shranjevanje hrane in pijače. Prav tako pa daje vsak labirint, ki ima svoje značilnosti, s svojo prisotnostjo skodelici  namen in pomen.

Labirint življenja in smrti

Labirint življenja in smrti ali Saturnov labirint obsega največje področje izmed vseh labirintov. Je eden najbolj temeljitih in tudi najpotrebnejši. V svojem imenu nosi pojem smrti, to pa je edina izkušnja, ki je lastna vsakemu človeku. Labirint je pomemben ravno zato, ker s svojo simboliko smrt prikazuje kot proces in ne kot konec. Na pričujoči skodelici je vrezana njegova naravna, receptivna oblika. Zato bo hoja po labirintu, v našem primeru pa namišljeno gibanje po njem, spodbudila določene pozitivne lastnosti, kot so vztrajnost, skromnost, zanesljivost in preprostost. Zaradi energije, ki jo labirint nosi v sebi in jo preusmerja v okolico, bodo ljudje bolj temeljiti, zanesljivi in dolgoživi.  Okrepila se bodo duhovne lastnosti ozračja. Vse te lastnosti pa nosi v sebi tudi skodelica s Saturnovim labirintom, izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Skodelica s Saturnovim labirintom 3047”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian