Turkizna posodica za sladkor 4028

45,00

1 na zalogi

Opis

 

 

Turkizna posodica za sladkor

Turkizna posodica za sladkor je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc.  Narejena je na lončarskem vretenu iz črne kamenine.  Po površini ima vrezan značilen pottery art vzorec, poudarjen s pravim zlatom. Notranjost je oblita z turkizno glazuro in glazuro, ki ima certifikat ustreznosti za uporabo stika z živili(oznaka sledljivosti LOT17). Ročno izdelana glinena posodica s pokrovom je žgana pri temperaturi 1220°C. Zaradi detajlov, poudarjenih s pravim zlatom je ta izdelek tretjič žgan pri temperaturi 800°C. Turkizna posodica za sladkor je skupaj s pokrovom visoka 12 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki različne unikatne posode iz gline.  Ročno izdelana glinena posodica s pokrovom spada v serijo unikatni izdelki iz kamenine za kuhinjo. To pomeni, da je popolnoma uporabna za hrano in se jo lahko opere v pomivalnem stroju. Unikatne posode iz gline so lahko različnih oblik in velikosti, žgane kot keramika ali kot kamenina. Lahko so to tudi dekorativne posode, kot so okrasni lonci za rože in podobno. Unikatne posode so lahko v seriji po več enakih  v kompletu ali pa samo po en unikaten primerek.

Ročno izdelana posodica s pravim zlatom

Ročno izdelana posodica s pravim zlatom v turkizni barvi je posebna zaradi zlatih detajlov, ki dajejo izdelku poseben svečan videz in vrednost. Notranjost je oblita s turkizno glazuro, na zunanji strani ostaja elegantno črna. Vrezan značilen pottery art vzorec je na nekaterih delih poudarjen s pravim zlatom, ki je čudovit kontrast črni zunanjosti. Pokrovček se prilega posodici, dodan mu je romantičen zvit ročaj. Turkizna posodica za sladkor je lahko del pogrinjka za kavo ali čaj. Zraven pa se lepo ujema še turkizen vrček za mleko.  Za popoln pogrinjek pa manjka še turkizna skodelica s krožničkom, oziroma komplet dveh unikatnih skodelic, izdelanih v enakem stilu.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Turkizna posodica za sladkor 4028”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian