Unikaten bel pladenj z rožami

65,00

1 na zalogi

Opis

Unikaten bel pladenj z rožami

Unikaten bel pladenj z rožami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelan pladenj s cvetličnim vzorcem iz bele kamenine. Je ovalne oblike, narejen v tehniki valjanja gline. Ob robu je ročno vrezan cvetlični vzorec. Poslikan je z različnimi glazurami za kamenino. Čezenj je nanešena transparentna glazura, ki daje svetleč videz površine. Pladenj iz bele kamenine je popolnoma uporaben za serviranje hrane. Žgan je pri temperaturi 1220°C. Dolžina je 40 cm, širina pa32 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki različne unikatne posode iz gline.  Unikaten bel pladenj z rožami spada v serijo unikatni izdelki iz kamenine za kuhinjo. To pomeni, da je popolnoma uporaben za hrano in se ga lahko opere v pomivalnem stroju. Unikatne posode iz gline so lahko različnih oblik in velikosti, žgane kot keramika ali kot kamenina. Lahko so to tudi dekorativne posode, kot so okrasni lonci za rože in podobno. Unikatne posode so lahko v seriji po več enakih  v kompletu ali pa samo po en unikaten primerek, kot je to v primeru tega izdelka.

Ovalen pladenj z rožami

Ovalen pladenj z rožami je pladenj iz bele kamenine. Glino sem zvaljala na debelino 1 cm. Veliko površino sem položila v mavčni model, ki je dal glini ovalno obliko. Ko se je glina toliko utrdila, da je pladenj obdržal obliko, sem vrezala cvetlični vzorec ob robu. Ročno sem pobarvala vsak prostorček med črtami, ki je nastal ob risanju vzorca. Pri tem sem uporabila različne odtenke glazur. Čez slikarijo pa sem nanesla brezbarvno glazuro. Tako je nastal čudovit pladenj z bogatim barvnim cvetličnim vzorcem. Namenjen je serviranju hrane, saj je popolnoma uporaben v gospodinjstvu. Lahko pa služi kot čudovit dekorativen predmet iz kamenine, ki z bogatim barvnim vzorcem popestri vsak prostor ali kos pohištva.

 

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikaten bel pladenj z rožami”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian