Unikaten sivobel pekač za potico

55,00

2 na zalogi

Opis

Unikaten sivobel pekač za potico

Unikaten sivobel pekač za potico je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je pekač iz sivobele kamenine, narejen na lončarskem vretenu. Notranjost je prelita z belo glino in glazirana s transparentno glazuro, primerno za stik z živili (oznaka sledenja LOT17). Glina, iz katere je narejen pekač vsebuje drobne delce šamota in je mešane sivo bele barve. Žgana je pri temperaturi 1220°C, ko se gline spremeni v kamenino, ki je izredno trden in obstojen material. Premer pekača je 24 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline ima v zbirki pekačev tudi pekače za peko potice ali potičnice. Narejene so iz visoko kakovostne kamenine, kar jim zagotavlja dolgotrajno uporabo. Namreč kamenina je žgana pri visoki temperaturi in je tako malo porozna. To pomeni, da ne vpija maščobe, ki je prisotna pri peki. Tako ostane po vsaki peki taka kot prvič. Lahko se jo pomiva v pomivalnem stroju. Zato so ti pekači za peko potice trajnostno uporabni in se lahko prenašajo iz roda v rod.

Ročno izdelana potičnica iz kamenine

Ročno izdelana potičnica iz kamenine je zelo unikatna potičnica. Sivo bela glina, ki se ob vrtenju na lončarskem vretenu čudovito preliva v poseben vzorec. Po dnu je polita bela glina, ki po tulcu na sredini tvori značilen pottery art vzorec. Ta se ponovi po valovitem robu. Stene potičnice so nagubane, kar ji daje rustikalen videz, ki spominja na tradicijo. Trden material, kar kamenina je in gladka glazura znotraj, tanke stene in tanko dno pa zagotavljajo, da pekač ni samo dekorativen ampak je uporaben in kvaliteten. Unikaten sivobel pekač za potico je kos kamenine, ki je narejen na popolnoma tradicionalen način, ročno na lončarskem vretenu. Pa vendar je unikaten tako po barvi in obliki. Tako pripomore k prazničnem vzdušju, ko v njem zadiši potica.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikaten sivobel pekač za potico”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian