Unikaten sivozelen mali krožnik z luknjicami 4015

40,00

1 na zalogi

Opis

Unikaten sivozelen mali krožnik z luknjicami

Unikaten sivozelen mali krožnik z luknjicami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Narejen je na lončarskem vretenu iz sive kamenine. Rob ima valovit, po notranjosti ima vrezan značilen pottery art vzorec v kombinaciji z perforiranimi luknjicami. Vrezan vzorec je poslikan z modrozeleno glazuro, ki daje neponovljive efekte. Površina z luknjicami je neglazirana, tu do izraza pride čudovita siva kamenina. Ročno izdelan mali krožnik je žgan pri temperaturi 1220°C in ima premer 18 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki tudi unikatne krožnike iz gline. Narejeni so izključno ročno, v različnih barvah glin in glazur. Četudi so nekateri uvrščeni v kategorijo dekorativnih krožnikov, se lahko uporabljajo za strežbo hrane. Narejeni so namreč iz najkvalitetnejših glin in glazur, žgani pri primerni temperaturi, kar zagotavlja visoko kvaliteto izdelka. Po uporabi lahko unikate krožnike iz gline preprosto operete v pomivalnem stroju. Mali krožnik z luknjicami je eden iz zbirke unikatnih krožnikov iz gline.

Ročno izdelan mali valovit krožnik

Ročno izdelan mali valovit krožnik je krožnik igrivih oblik in barv. Njegov rob ni raven, je naključno valovit. To je posledica dotika prstov lončarke, ki so neenakomerno drseli po robu vrtečega se krožnika na lončarskem vretenu. Razgibanost oblike pa še poudarja po robu vrezan igriv pottery vzorec, ki je poslikan s prelivajočo se zelenomodro glazuro. Med zgornjim in spodnjim delom krožnika, ki je enako poslikan, je pas zvrtanih luknjic. Ta pas ostaja surovo siv in odkriva čudovito površino sive kamenine. Naključni vzorec luknjic in črt, poslikani prostorčkov vmes, daje krožniku igrivost in barvitost, hkrati pa neponovljivost in unikatnost. Ročno izdelan mali valovit krožnik je manjši brat večjega krožnika, ki ga najdete na povezavi unikaten sivozelen velik krožnik z luknjicami. Skupaj tvorita par, primeren za strežbo hrane ali pa samo za lepotno razvajanje, kjerkoli že se bosta nahajala.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikaten sivozelen mali krožnik z luknjicami 4015”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian