Unikatna maska iz gline-gospod 2005

45,00

1 na zalogi

Opis

 

Unikatna maska iz gline-gospod

Unikatna maska iz gline-gospod je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno oblikovana keramična maska iz sive gline. Detajli so pobarvani z  različnimi dekorativnimi glazurami.  Maska gospod je unikaten izdelek, narejen kot obesek za steno. Keramična maska je visoka 19 cm, široka pa 13 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi različne kose keramike in kamenine, ki spadajo v kategorijo umetnine iz gline. To so umetniški izdelki iz gline vseh vrst, lahko tudi rečemo, da je to glina oblikovana po trenutnem navdihu. Narejeni so ročno iz različnih vrst gline. Od glin z nizko temperaturo žganja, do glin, ki se ob žganju spremenijo v kamenino. Gline so tudi različnih barv in granulacije. Uporabljene so bele, rdeče, rjave, sive, črne barve gline in še kaj bi se lahko našlo, tudi mešanice več barv gline skupaj. Uporabljene pa so tudi gline različnih granulacij, od totalno gladkih pa vse do totalno grobih glin. Nekateri izdelki so poslikani, drugi ne, pri tem so uporabljene vse barve, ki so na voljo za barvanje gline. Tehnike oblikovanja so v tej kategoriji izdelkov različne, od vrtenja in vlivanja, kiparjenja in odtiskovanja. In sem spada tudi unikatna maska iz gline-gospod.

Gospod-ročno oblikovana keramična maska

Gospod- ročno oblikovana keramična maska je unikaten izdelek, ki ga obesimo na steno, da nam popestri prostor.  Zanimivi so detajli okoli izoblikovanega obraza. To so lasje, brki, brada in poudarjene oči. To so zanimivosti gospoda, maske narejene iz gline. Unikatna keramična maska gospod je posebna zaradi popolnoma ročne izdelave. Razvaljana siva glina je s preoblikovanjem postala zanimiva oblika obraza. Lasje, brki, brada in oči, ki dajejo maski poseben izraz so pobarvani z glazurami, ki je žgana na temperaturi 1050°C. Maska gospod je tako prava unikatna umetnina iz gline.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna maska iz gline-gospod 2005”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian