Unikatna maska iz gline-gospodična2009

45,00

1 na zalogi

Opis

 

Unikatna maska iz gline-gospodična

Unikatna maska iz gline-gospodična je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno oblikovana keramična maska iz sive gline. Detajli so pobarvani z  različnimi dekorativnimi glazurami.  Maska gospodična je unikaten izdelek, narejen kot obesek za steno. Keramična maska je visoka 23 cm, široka pa 13 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi različne kose keramike in kamenine, ki spadajo v kategorijo umetnine iz gline. To so umetniški izdelki iz gline vseh vrst, lahko tudi rečemo, da je to glina oblikovana po trenutnem navdihu. Narejeni so ročno iz različnih vrst gline. Od glin z nizko temperaturo žganja, do glin, ki se ob žganju spremenijo v kamenino. Gline so tudi različnih barv in granulacije. Uporabljene so bele, rdeče, rjave, sive, črne barve gline in še kaj bi se lahko našlo, tudi mešanice več barv gline skupaj. Uporabljene pa so tudi gline različnih granulacij, od totalno gladkih pa vse do totalno grobih glin. Nekateri izdelki so poslikani, drugi ne, pri tem so uporabljene vse barve, ki so na voljo za barvanje gline. Tehnike oblikovanja so v tej kategoriji izdelkov različne, od vrtenja in vlivanja, kiparjenja in odtiskovanja. In sem spada tudi unikatna maska iz gline-gospodična.

Gospodična-ročno oblikovana keramična maska

Gospodična- ročno oblikovana keramična maska je keramičen izdelek, ki ga obesimo na steno, da nam popestri prostor.  Zanimivi detajli okoli izoblikovanega obraza, maska čez oči in ročaj, s katerim lahko masko držimo tudi pred obrazom. To so zanimivosti gospodične, maske narejene iz gline. Unikatna keramična maska gospodična je posebna zaradi popolnoma ročne izdelave. Razvaljana siva glina je s preoblikovanjem postala zanimiva oblika obraza, ki ga obkrožajo različni detajli, pobarvani z glazurami, ki je žgana na temperaturi 1050°C. Maska gospodična je tako prava unikatna umetnina iz gline.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna maska iz gline-gospodična2009”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian