Unikatna maska iz gline-pomlad 2008

45,00

1 na zalogi

Opis

 

Unikatna maska iz gline-pomlad

Unikatna maska iz gline-pomlad je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno oblikovana keramična maska iz rdeče gline. Poslikana je z pomladnimi motivi v različnih barvah. Je dekorativen izdelek, narejen kot obesek za steno. Keramična maska je visoka 17 cm, široka pa 13 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov iz gline tudi različne kose keramike in kamenine, ki spadajo v kategorijo umetnine iz gline. To so umetniški izdelki iz gline vseh vrst, lahko tudi rečemo, da je to glina oblikovana po trenutnem navdihu. Narejeni so ročno iz različnih vrst gline. Od glin z nizko temperaturo žganja, do glin, ki se ob žganju spremenijo v kamenino. Gline so tudi različnih barv in granulacije. Uporabljene so bele, rdeče, rjave, sive, črne barve gline in še kaj bi se lahko našlo, tudi mešanice več barv gline skupaj. Uporabljene pa so tudi gline različnih granulacij, od totalno gladkih pa vse do totalno grobih glin. Nekateri izdelki so poslikani, drugi ne, pri tem so uporabljene vse barve, ki so na voljo za barvanje gline. Tehnike oblikovanja so v tej kategoriji izdelkov različne, od vrtenja in vlivanja, kiparjenja in odtiskovanja. In sem spada tudi unikatna maska iz gline- pomlad.

Pomlad- ročno oblikovana keramična maska

Pomlad- ročno oblikovana keramična maska je keramičen izdelek, ki ga obesimo na steno, da nam popestri prostor.  Razgibana oblika obraza, ročno poslikana z različnimi glazurami. Vse to skupaj ponazarja barvito pomlad, ki prinaša v prostor, kjer se nahaja veselje in svežo energijo. Unikatna keramična maska pomlad  je posebna zaradi popolnoma ročne izdelave. Razvaljana rdeča glina je s preoblikovanjem postala zanimiva oblika obraza. Z živo pisano ročno poslikavo, ki je žgana na temperaturi 1050°C, pomlad, ki jo predstavlja maska, zažari in dobi svoj pravi obraz. Maska je tako prava unikatna umetnina iz gline.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna maska iz gline-pomlad 2008”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian