Unikatna nizka skleda

70,00

1 na zalogi

Opis

Unikatna nizka skleda

Unikatna nizka skleda je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Narejena je na lončarskem vretenu iz črne gline. Ob robu ima vrezan značilen pottery art vzorec. Glazirana je z lila mat glazuro, ki ob robu prehaja v svetlečo modro barvo. Skleda lila barve je žgana pri temperaturi 1200°C, ko se črna glina spremeni v trdno kamenino. To je material, ki je izredno kvaliteten, trden in odporen na zunanje vplive. Skleda ima premer 30 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Glinena skleda za sadje

Glinena skleda za sadje je popolnoma ročno izdelana. Oblikovala sem jo na lončarskem vretenu. Po kratkem sušenju sem ob robu vrezala značilen pottery art vzorec. Popolnoma posušeno skledo sem glazirala z mat lila glazuro, ki na robu prehaja v svetleče modre odtenke. Po žganju na visoki temperaturi je nizka skleda iz gline dobila svojo pravo podobo. To je skleda, ki je namenjena tako dekoraciji doma, kot tudi uporabi. V njej lahko postrežete suho hrano, kot so oreščki, piškoti, čips ali katerekoli druge prigrizke. Lahko pa jo napolnite s sadjem. Ne glede na uporabo, pa bo nizka skleda v lila modrih odtenkih s svojo prisotnostjo popestrila vsak ambient.

 

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna nizka skleda”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian