Unikatna skleda črno rjavih odtenkov

50,00

1 na zalogi

Opis

Unikatna skleda črno rjavih odtenkov

Unikatna skleda črno rjavih odtenkov je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je ročno izdelana črno rjava skleda. Narejena je na lončarskem vretenu iz črne gline. Glazirana je z temno rjavo glazuro, na nekaterih mestih se preliva v svetlo rjave odtenke. Skleda je žgana pri temperaturi 1220°C, ko se črna glina spremeni v kamenino. To je izredno trden in kakovosten material, ki daje izdelku poseben čar. Premer sklede je 27 cm, visoka je 10 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Skleda v črno rjavih odtenkih

Skleda v črno rjavih odtenkih je posebna skleda. Vrtena je na lončarskem vretenu tako, da so opazni koncentrični krogi. Ko se kepa gline vrti na vretenu, s prsti drsim po mokri glini in pri tem nastaja enakomeren vzorec krogov od znotraj navzven. Ta vzorec poudarja prelivajoča se rjava glazura, ki prehaja od svetlo rjave, skoraj drap barve, do popolnoma temne, skoraj črne barve. Tako je nastala čudovita unikatna namizna skleda. Namenjena je serviranju peciva, piškotov, sadja ali karkoli drugega. Lahko pa s svojo posebnostjo samo krasi ambient v katerem se nahaja.

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna skleda črno rjavih odtenkov”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian