Unikatna skleda s cvetlicami

50,00

1 na zalogi

Opis

Unikatna skleda s cvetlicami

Unikatna skleda s cvetlicami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Izdelana je na lončarskem vretenu iz sive gline. Notranjost je glazirana s transparentno glazuro, ki je primerna za stik z živili(oznaka sledenja LOT 17), zato se jo lahko uporablja za vse vrste hrane. Na zunanji strani pa je ročno poslikano pisano cvetje. Skleda je žgana pri temperaturi 1220°C, ko se glina spremeni v visokokakovostno kamenino. Premer je  22cm, višina je 13 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Ročno izdelana skleda s cvetličnim motivom

Ročno izdelana skleda s cvetličnim motivom je uporabna globoka skleda. Njena notranjost je gladka, glazirana s transparentno glazuro, tako da ohranja sivo barvo gline iz katere je narejena. Ker je žgana pri visoki temperaturi je kakovostna in obstojna, lahko se jo pere v pomivalnem stroju. Hkrati pa je tudi dekorativna glinena skleda s cvetjem, ki že sama po sebi polepša vsak kos pohištva na katerem se nahaja. Njena posebnost je, da je cvetlični motiv neponovljiv, unikaten in ročno poslikan z glazurami. Unikatna skleda s cvetlicami prinaša v prostor del upodobljene narave z barvami in kanček umetnosti.

 

 

Dodatne informacije

Teža 2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna skleda s cvetlicami”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian