Unikatna turkizna skleda z luknjicami 4005

55,00

1 na zalogi

Opis

Unikatna turkizna skleda z luknjicami

Unikatna turkizna skleda z luknjicami je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. Tehnika izdelave je vlivanje tekoče gline v mavčni model lastne izdelave. Narejena je iz črne gline, žgana pri temperaturi 1220°C, pri čemer se glina spremeni v kamenino. V površino je ročno vrezan vzorec luknjic in črt, značilen za pottery art oblikovanje gline. Glazirana je v turkizni glazuri, detajli pa so poudarjeni z pravim zlatom, žganim pri temperaturi 800°C. Ročno izdelana turkizna skleda z luknjicami ima premer 11 cm in je visoka 12 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom. In sem spada tudi turkizna skleda z luknjicami. Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Ročno izdelana turkizna skleda z luknjicami

Ročno izdelana turkizna skleda z luknjicami je elegantna črna skleda v obliki delne krogle. Po površini se razteza čudovit vzorec črt in luknjic, črna podlaga se prepleta z turkizno mat glazuro, v notranjosti se le-ta spreminja v modro bleščeč odtenek. Za dodatek k eleganci ima v detajlih nanešeno pravo zlato. Unikatna turkizna skleda z luknjicami je prav to. Unikat, neponovljiv ročno izdelan kos kamenine, ki bo prinesel košček lepote v vsak prostor, kjer se bo nahajal.

 

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Unikatna turkizna skleda z luknjicami 4005”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian