Valovita bež skledica s pisanim robom

35,00

1 na zalogi

Opis

Valovita bež skledica s pisanim robom

Valovita bež skledica s pisanim robom je izdelek pottery art oblikovanje gline Polone Zajc. To je unikatna bež skledica, ročno narejena na lončarskem vretenu iz bele gline. Po valovitem robu ima vrezan značilen pottery art vzorec, ročno pobarvan z različnimi glazurami. Notranjost je prevlečena z bež pol svetlečo glazuro. Skledica je žgana pri temperaturi 1050°C. V premer meri 17 cm, višina je 6 cm.

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc

Pottery art oblikovanje gline Polone Zajc ima v svoji zbirki izdelkov linijo unikatne sklede iz gline. V to linijo spadajo unikatne glinene sklede za dom ali kuhinjo.  Lahko so narejene kot keramika ali kot kamenina. Tu najdemo najrazličnejše oblike, barve in velikosti skled, ročno izdelane na lončarskem vretenu ali vlite v mavčne modele lastne izdelave. Vse so ročno poslikane, nekatere pa tudi ročno perforirane z luknjicami različnih velikosti. Tako nastane čudovit vzorec, značilen za pottery art izdelke. Nekatere unikatne sklede iz gline pa imajo detajle poudarjene s pravim zlatom, kar jim daje svečan in predvsem dragocen pridih. Zlato je nanešeno ročno, s čopičem in je popolnoma obstojno, saj je žgano s tretjim žganjem pri temperaturi 800°C.

Glinena skledica z valovitim pisanim robom

Glinena skledica z valovitim pisanim robom je unikatna keramična skledica. Belo glino sem zvrtela na lončarskem vretenu dokler ni nastala oblika sklede. Med počasnim vrtenjem sem s prsti drsela po robu in ga rahlo preoblikovala v valovito formo. Po kratkem sušenju sem po robu vrezala preplet črt in nastal je značilen vzorec. Pozneje, po prvem žganju sem vsak prostorček v vzorcu ročno pobarvala z različnimi glazurami. V kombinaciji s prevladujočo bež glazuro je nastala čudovita, razgibana skledica. Glinena skledica z valovitim pisanim robom je dekorativna skleda, ki je že sama po sebi dovolj, da naredi prostor zanimiv. Lahko pa jo uporabljamo tudi za strežbo ali shranjevanje suhe hrane, kot je sadje, pecivo, oreščki, piškoti itd. S svojo nežno bež barvo in razgibanim, pisanim robom je zanimiv in popolnoma unikaten kos keramike.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valovita bež skledica s pisanim robom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian